Mossos d’Esquadra desplega el dispositiu Grèvol per vetllar per la seguretat ciutadana i la mobilitat

702

Mossos d’Esquadra va engegar el passat 12 de desembre, i fins al 15 de gener, un dispositiu policial arreu del territori català per prevenir fets delictius i garantir la seguretat de la ciutadania i el teixit empresarial, així com una mobilitat segura durant les festes nadalenques. El Programa Operatiu Estacional de Seguretat Grèvol potencia les tasques pròpies de policia de proximitat, amb dues línies prioritàries de treball: informativa i preventiva.

D’una banda, es promou una campanya informativa adreçada a comerciants i a la ciutadania per divulgar consells de seguretat per prevenir els fets delictius més habituals: robatoris i furts. Així, ja s’estan facilitant a comerciants i ciutadania recomanacions perquè puguin gaudir d’unes compres segures.

Les accions de tipus preventiu van acompanyades d’un increment del patrullatge a peu en eixos comercials d’arreu del territori amb patrulles mixtes, formades per agents dels Mossos i de les policies locals. Alhora, es reforcen també les campanyes informatives a l’hora de fer transaccions comercials segures, tant en els establiments com amb les compres en línia.

L’acció policial també està enfocada a evitar fets il·lícits penals en zones de gran concurrència de persones. En aquest sentit, s’estableixen contactes freqüents amb comerciants, empresaris, grans superfícies comercials, organitzacions de consumidors i empreses de seguretat, entre d’altres.

També pel que fa en el transport, l’emmagatzematge i el comerç de mercaderies, que en aquestes dates augmenten considerablement. Així mateix, s’ha augmentat la presència policial i en l’àmbit del transport i en la mobilitat de la xarxa viària, el transport públic i els grans eixos de connexió (aeroports, estacions de tren i autobús, metro i tramvia).