El martorellenc Pep Mas, a punt per volar cap al seu tercer ral·li Dakar

525

El pilot del Pedregà Team Pep Mas participarà en la 45a edició del ral·li Dakar i provarà sort en una prova que, per quarta vegada en la seva història, torna a l’Aràbia Saudita per completar el recorregut. El martorellenc serà per tercer cop al Dakar, on el 2020 va fer història en clau martorellenca.

Pep Mas tornarà a pujar a la moto per igualar la seva darrera participació, el 2020, en què va completar la prova en la 69a plaça i es va convertir en el primer pilot de Martorell que finalitzava aquesta cursa. El 2020 va ser la seva darrera experiència, i és que el 2021 va declinar l’oportunitat per poder preparar amb cara i ulls l’edició d’enguany.

El Dakar 2023 començarà l’1 de gener, tot i que tindrà un pròleg d’onze quilòmetres el dia 31 de desembre. A partir d’aleshores, tindrà una jornada de descans després del vuitè dia de cursa i seguirà amb recorreguts amb una mitjana de 276 quilòmetres per dia, més en el cas dels recorreguts especials.

Un entrenament al detall

Mas ha entrenat sobre navegació, per fer-se amb la moto nova i s’ha preparat durant dos anys per tornar a ser-hi, “un esforç que paga la pena, però en què hi ha molta feina dipositada”. “Hem de pensar que és la cursa més dura del món i l’any passat vam fer un pas enrere, no teníem les condicions per anar-hi, durant l’any no hem descansat”.

Pep Mas, pilot martorellenc

El pilot del Pedregà Team estrenarà moto, de fàbrica, una Huskvarna, i creu que té unes característiques molt adients al terreny als quals s’enfrontarà. “És una moto que ens permet anar una mica més ràpid i és més competitiva que la de l’any passat”, ha descrit.

Pep Mas, pilot martorellenc

El martorellenc estarà acompanyat pel mecànic Anselm Moya i Emili Prieto, amb qui faran pinya i equip, així com el seu pare i la seva dona, que també viuran aquesta experiència única. L’expedició viatjarà el 27 de desembre.