El Centre de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Martorell posarà en marxa aquest febrer al Molí Fariner un curs per aprendre a servir en bars i restaurants. És un certificat de professionalitat del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), que començarà el 20 de febrer i que es perllongarà fins el 30 de juny. Aquest curs se suma a un altre que també prové del SOC: el de socorrisme, que engega el proper dilluns.
‘Operacions bàsiques de restaurant i bar‘ s’adreça prioritàriament a persones majors de 16 anys en situació d’atur, tot i que també hi podran accedir les que estant en actiu vulguin canviar d’ocupació. Han d’estar inscrites com a DONO a l’Oficina de Treball del SOC (OTG) abans de l’inici del curs -el dia 20 de febrer-.
Es tracta d’una formació bàsica -de nivell 1, que no requereix de coneixements previs-. Va destinat “a persones que vulguin preparar-se per servir i preparar begudes i menjars ràpids i aprendre totes les normes bàsiques de manipulació, preparació i conservació d’aliments i begudes. Està pensat per a formar-se com a cambrer o treballador de l’hosteleria des d’un nivell molt bàsic”, comenta la tècnica del Molí Empresa Carme Moles.
Reproductor d'àudioCarme Moles, tècnica del Molí Empresa
El curs té una part teòrica i una de pràctica. Inclou mòduls dedicats a servei bàsic de restaurant i bar (90 hores); ús de la dotació bàsica del restaurant i assistència en el preservei (30); servei bàsic d’aliments i begudes i tasques de postservei al restaurant (60); aprovisionament, begudes i menjars ràpids (90); aprovisionament i emmagatzematge d’aliments i begudes al bar (30); preparació i servei de begudes i menjars ràpids al bar (60) i aplicació de normes i condicions higiènico-sanitàries en restauració (30). També hi haurà formació complementària en tècniques de recerca de feina, medi ambient i prevenció de riscos laborals (40), i finalment 80 hores de pràctiques professionals no laborals.
Moles explica que “les principals sortides que té són com a auxiliar o ajudant en petites i mitjanes empreses de restauració, bars i cafeteries, ajudant de cambrer, ajudant de bar, ajudant de rebost, auxiliar de col·lectivitats per treballar com a monitor de menjador, i com a empleat d’un petit establiment de restauració”.
Reproductor d'àudioCarme Moles, tècnica del Molí Empresa
La tècnica del Molí Empresa recorda que abans de l’inici del curs se celebrarà una sessió informativa el 8 de febrer (10.30h, Molí Empresa). El curs s’iniciarà el 20 de febrer i es perllongarà fins el 30 de juny de 2023, amb sessions “de dilluns a divendres de 09.00 a 14.00h. Tant la part teòrica com la pràctica es faran a l’Espai Jove del Centre Cultural”.
Reproductor d'àudioCarme Moles, tècnica del Molí Empresa
Les inscripcions ja són obertes en aquest enllaç. A més caldrà aportar un currículum vitae, la còpia del DNI o NIE; la còpia del full d’inscripció a l’Oficina de Treball; la còpia de l’Informe de Vida Laboral i la còpia del títol i/o certificat de formació que acrediti el nivell acadèmic mínim d’Educació Primària. Hi haurà 15 places disponibles.
Per a qualsevol informació addicional, es pot consultar el web del Molí Empresa o bé trucar al 93 775 31 01.
