Les Vinyes torna a representar Martorell en la guia ‘Sabors de l’Horta’

785

El Restaurant Les Vinyes torna a representar Martorell en la nova guia Sabors de l’Horta 2023 del Consorci de Turisme del Baix Llobregat. Es tracta d’un recull amb informació dels 35 restaurants que formen part del col·lectiu que porta el mateix nom, i que té un compromís amb l’ús d’ingredients frescos -distintiu ‘Producte Fresc’-, de temporada i de proximitat.

Sabors de l’Horta el formen restauradors que aposten per una cuina arrelada a la terra i “pel producte fresc del Parc Agrari del Baix Llobregat, el producte de proximitat, oferint-lo com a protagonista en els seus plats en el moment idoni de la seva maduració i en plena frescor”, destaca la Consellera de Turisme del Baix Llobregat, Gemma Rodríguez.

Gemma Rodríguez, consellera de Turisme del Baix Llobregat

La publicació inclou les ressenyes i la informació bàsica de cadascun dels 35 restaurants integrants. Rodríguez destaca que “en el cas de Martorell, hi és el Restaurant Les Vinyes i el seu xef, l’Antonio Adamuz, qui impulsa la nostra gastronomia i qui posa en valor el producte fresc del Parc Agrari”.

Gemma Rodríguez, consellera de Turisme del Baix Llobregat

“Per nosaltres és un orgull que un restaurant petit com el nostre sigui un referent gastronòmic. Treballem amb els productes de Sabors de l’Horta. Ho fem seguint la temporada: per exemple, ara estem amb la carxofa, les faves, els pèsols, la coliflor i el bròcoli”, explica l’Antonio Adamuz. Alhora reivindica “la cuina de xup-xup, la que comença de bon matí, que s’havia perdut una mica i que ara l’estem tornant a posar sobre la taula”.

Antonio Adamuz, xef del Restaurant Les Vinyes

Formar part de la guia i de Sabors de l’Horta aporta al restaurant reconeixement “a fora de Martorell. Ens apropa a molta més gent”. De fet, el xef de Les Vinyes comenta que “gairebé treballem més per a gent que ens ve de fora de Martorell que no pas de casa”.

Antonio Adamuz, xef del Restaurant Les Vinyes

A més de Les Vinyes, integren el col·lectiu el Casanova Beach Club, El Embarcadero i Unlugar (Castelldefels); Arrels (Begues); Hotel Can Rafel (Cervelló); Can Llates (Collbató); Plats (Cornellà de Llobregat); 4 canyes (El Papiol); Cèntric Gastro, Mesón el Cortijo & Posa’t Morat, Catalunya i Aragón, Celler All i oli, Rústic, El Regust, Viva, La Carpa Restaurant Emilio Sánchez Academy i Sinfonía (El Prat de Llobregat); Anhel, Ermita Brugués i Major Trenta-sis (Gavà); L’Àpat (Molins de Rei); Palau Vell (Sant Andreu de la Barca); Blanc i Negre-Hotel el Castell, Cal Vitus, El Restaurant de Dalt-Grup Diversus i Marimorena (Sant Boi de Llobregat); El Racó (Sant Climent de Llobregat); Follia i Follia de Pot (Sant Joan Despí); El Mirador de Sant Just (Sant Just Desvern); Cal Sagristà (Sant Vicenç dels Horts); El Capritx d’en Carles Bermell i El Racó Can Valentí (Santa Coloma de Cervelló) i finalment Cal Mingo i Can Martí PB Restaurant (Viladecans).

La guia ja és al web www.turismebaixllobregat.com, als 35 restaurants del col·lectiu, a les Oficines d’Informació Turística i als Punts d’Informació Turística comarcals, enumera la Consellera.

Gemma Rodríguez, consellera de Turisme del Baix Llobregat

Presència al Gastrofest KM0

Les Vinyes és un dels 10 restaurants comarcals que seran, el proper 1 d’abril, al Gastrofest KM0, festival dedicat a la gastronomia de qualitat que aposta pel producte del Baix Llobregat, organitzat pel Parc Agrari i que es farà al Poble Espanyol de Barcelona. Al certamen, els restaurants competiran per fer el millor “platet” amb productes autòctons: l’espàrrec de Gavà, el pollastre ‘Pota Blava’, els calçots o les carxofes del Prat.

A més, del 23 de març al 23 d’abril, Les Vinyes participarà en les XIV Jornades Gastronòmiques del pollastre Pota Blava i la Carxofa Prat, al Prat de Llobregat, i farà un menú basat en aquests ingredients.