Martí Vidal: “Em fa molta il·lusió representar al MAC al Campionat d’Espanya de pista coberta”

392
Martí Vidal
Martí Vidal

L’esportista del Martorell Atlètic Club (MAC), Martí Vidal, participarà al Campionat d’Espanya de pista coberta, que se celebrarà a Ourense el 25 i 26 de març. El martorellenc competirà diumenge, a les 12.30h. Aquesta fita és fruit del resultat que va obtenir l’atleta de 15 anys a la prova del triple salt del Campionat de Catalunya sub16, celebrat el passat 11 de març a Sabadell. En la competició catalana, Vidal va registrar un triple salt de 12,40 metres i es va penjar la medalla de bronze, marcant un nou rècord del club i aconseguint el passi a la prova estatal.

La jornada del Campionat de Catalunya va estar plena d’èxits per a Martí Vidal, qui a més del rècord amb el triple salt, va obtenir la sisena posició del bot de llargada amb una marca de 5,64 metres. Amb tot, l’esportista també destaca en la categoria atlètica de resistència, en què recentment ha aconseguit superar la seva marca personal, completant la prova dels 600m amb un temps total de 1’34.04”. 

De la mà del seu entrenador Marcos Carrera, Martí Vidal representarà Martorell al Campionat d’Espanya aquest cap de setmana, organitzat per la Real Federació Espanyola d’Atletisme amb col·laboració de la Federació Gallega d’Atletisme i la Societat Gimnàstica de Pontevedra. A la competició s’espera que hi participin prop de 300 atletes d’arreu de l’Estat.

Content amb la classificació per al Campionat d’Espanya?

Doncs no m’ho esperava perquè jo anava allà amb una marca més baixeta, i al moment de fer-ho no ho podia processar. Ara ja sí que ho he pogut assimilar.

Ja pots dir que ets medalla de bronze en triple salt. Com vas viure la competició? 

Als tres primers salts ja vaig fer marca i al quart salt vaig baixar una mica. Va ser al cinquè quan se’m va ocórrer demanar que la gent m’aplaudís perquè això em motivés i ja vaig saltar molt i vaig veure que havia arribat als 12,40 metres.

Tenies opció de fer un sisè salt?

Sí, aquell també vaig intentar que la gent m’aplaudís, però l’últim pas el vaig allargar una mica i no em va sortir, no vaig arribar a tant.

Aquests 12,40 metres què suposen per a tu?

La marca que tenia era d’11,77, llavors vaig fer 63 centímetres de més respecte a l’última competició, i això em va alegrar bastant. Jo m’havia platejat arribar als 12 metres perquè estava a prop i ho veia clar, però no m’esperava aconseguir-ho.

Et vas plantar a un Campionat de Catalunya, on ja havies estat fa dos anys, però ara amb el el sub16 que és una categoria més alta. Què et van dir els teus companys del club, el teu entrenador Marcos Carrera, la teva família, i els teus amics? Com van rebre la notícia?

Quan vaig saltar el meu entrenador ja va reaccionar, i en el cinquè salt tot va esclatar. Ell va començar a cridar i tothom va aplaudir. Després de la cursa vaig mirar el mòbil i tenia molts missatges de felicitacions. Recordo també que el comentarista em va anomenar, i que quan em vaig asseure en el banc després de fer el salt, els companys que estaven allà també em van donar l’enhorabona. Va ser molt bonic.

Aquest salt de 12,40 metres et dona l’accés al Campionat d’Espanya. Així, també vas competir en la prova de salt de llargada amb una marca de 5, 64 metres. T’ho esperaves? Estàs satisfet?

M’ho esperava i buscava fer marca, però m’hauria agradat fer una mica més. Així i tot, no està malament i estic content també.

És la de salt una modalitat a la qual vols dedicar-te en el món de l’atletisme o sents que et va bé alguna altra i vols provar-la?

Aquest any estic enfocat en els salts i en la resistència, amb les proves dels 600 i els 1000 metres, perquè no em van malament, i, de fet, quasi entro al Campionat de Catalunya en la prova de 600 metres. Així i tot, crec que m’enfocaré més cap al salt respecte a l’any que ve, perquè d’aquí a un any ja ens hem de focalitzar en una categoria de proves. En principi m’agradava més la llargada, però ara que veig que el Triple em va millor i m’hi vull dedicar.

El d’aquest cap de setmana és el teu primer Campionat d’Espanya. Com ho portes?

Una mica nerviós per pensar que viatjaré sol, vull dir sense els companys del club, a un lloc on mai no he estat i amb gent que no conec. Això sí, a la vegada estic motivat perquè em fa il·lusió estar en la llista de gent que ha anat a aquesta competició. El MAC no és un club tan gran, i poder anar-hi i representar-lo és un orgull. M’agradaria intentar estar motivat el dia del campionat i enfocar la marca del triple salt en 12,50, per així acabar amb la temporada de pista coberta. Si és més millor, i sinó m’emporto l’experiència.

Com estan sent els entrenaments? Com et prepara el teu entrenador Marcos Carrera?

Després de la competició vaig estar una mica carregat, amb l’isquiotibial bastant inflat i amb dolors a l’esquena, llavors vaig descansar, i em vaig cuidar amb massatges. Avui, però, ja he començat a entrenar suau i divendres escalfaré una mica pel triple. El problema és que la setmana que ve marxo de colònies i llavors només tindré el dilluns per fer el que quedi d’entrenament i marxar al Campionat d’Espanya.

Ets alumne de 3r d’ESO a l’Institut Pompeu Fabra de Martorell. Com compagines competir i estudiar?

Ho porto molt bé. No crec que m’influeixi tant. Jo trec notables i després els entrenaments també els porto al dia. A mi m’agradaria dedicar-me a alguna cosa relacionada amb la informàtica, perquè m’interessa i em va bé.