Esport, lleure i recuperació de l’entorn a la 30a Marxa de la Primavera

666
26a Marxa de la Primavera

La 30a edició de la Marxa de la Primavera, organitzada per la Regidoria d’Esports, tindrà lloc aquest diumenge, 26 de març. Una jornada oberta a tothom amb activitats d’esport, lleure, descoberta i recuperació de l’entorn natural. Enguany, es comptarà amb la col·laboració de Gegants de Martorell i Grallers del Diable que amenitzaran la sortida, i organitzaran un vermut i dinar, amb actuacions musicals.

La caminada arrencarà, a les 10.00h, des de la plaça del Pavelló Esportiu Municipal, on es farà la recollida de samarretes i un escalfament previ abans d’iniciar el recorregut per l’entorn natural de Martorell, apunta el tècnic d’Esports, Gerard Franch.

El recorregut curt serà de 6,5 Km per la serra de Les Torretes, Quatre Camins i Les Mines de Plom. El recorregut llarg serà de 10,8 Km, envoltant el Montgoi, i gaudint de les visites al Castell de Sant Jaume i a Les Mines de Plom.

Gerard Franch, tècnic d'Esports

Els participants podran gaudir també d’un raid d’aventura dins les Roques d’en Matauet, un circuit amb diferents proves d’habilitat, força i equilibri. També hi haurà una activitat d’orientació 360.NORD, amb un circuit circular de 2,5 km de recorregut amb sortida i arribada a Quatre Camins. El circuit, a més, constarà de vuit balises amagades que els participants hauran de trobar i segellar correctament al mapa. L’activitat de marxa nòrdica constarà d’un recorregut guiat per tècnics especialitzats, on els participants podran conèixer la tècnica de desplaçament amb bastons, recorda Franch.

Gerard Franch, tècnic d'Esports

L’activitat Més que bosc constarà d’un itinerari circular de 7 km guiat per les serres de Les Torretes i l’Ataix per descobrir i conèixer el patrimoni històric i arqueològic de la zona: el Monestir de Sant Genís de Rocafort, les antigues pedreres, l’obra de pedra seca, testimoni de l’explotació agrícola de la muntanya, Les Mines de Plom, el Castell de Rosanes; Les Torretes del Clos i Griminella; l’Oratori de l’antic Convent de Caputxins i Les Mines d’Aigua del Torrent de Rosanes.

Sota el lema ‘Estimem la Serra de l’Ataix’ es regaran els 50 plançons d’olivera i ametller que es van plantar l’any passat per reforestar la serra cremada a l’incendi de 2021. Es reposaran baixes i es faran tasques de manteniment per ajudar-los a créixer. També es descobriran quines plantes s’estan recuperant de forma natural després de l’incendi. Veurem com estan creixent i aprendrem a identificar-les. Es faran boles d’argila amb llavors per ajudar a fer germinar alguns arbustos propis de la zona que no han pogut créixer de forma natural. Les deixaran assecar i les escamparan per la zona.

Vermut i dinar amb els Gegants i grallers

A partir de les 12.00h, a la plaça de l’Església, podreu gaudir de musica en directe amb el grup martorellenc Big P & Little J i Dj Turbina, i a partir de les 13.30h, d’un dinar popular. Organitza Gegants de Martorell i Grallers del Diable. Els tiquets del dinar costen 10 euros i es poden aconseguir anticipadament a Mobles El Pla (ptge. Josep Ros, 4), Llibreria Miró (c/ Francesc Santacana,12) i Carnisseria Ca l’Adell (c/ Josep Anselm Clavé , 40).

Cançó de la Marxa de la Primavera

Amb motiu del 30è aniversari de la Marxa de la Primavera, l’alumnat del Departament de Cançó de l’Escola Municipal de Música de Martorell, ha compost una cançó especial. La lletra, música i interpretació és d’Àlvaro Lois, Natàlia Funes, Aina Gonzàlez, Dolça Arús, Joan Prats, Josep Maria Tella, Anna Roig, Carmen Valero, Àlex Badia i Eloi López. Amb la col·laboració de Pep Artigues dels Estudis “La Droguería” de Martorell.

Inscripcions obertes

Les inscripcions es poden fer a les Oficines d’Atenció a l’Usuari del Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones de Martorell (PMSAPM), lliurant el full d’inscripció: al Centre Integral d’Esport i Salut (CIES), a les Oficines del PMSAPM, al Complex Esportiu La Vila i al Complex Educatiu Torrent de LLops. També us podeu apuntar el mateix dia de la Marxa a la plaça del Pavelló Esportiu Municipal.

Tots els circuits contenen un punt emblemàtic on realitzar una fotografia per compartir a les xarxes socials amb el hashtag #Marxaprimavera23 o #estimemserradelataix.