Torn per a les cooperatives CUEME de La Mercè, que ja tenen el seu NIF registrat

1320

Els alumnes de 5è de Primària del Col·legi La Mercè, dins el projecte ‘Cultura Emprenedora a l’Escola’ (CUEME), han visitat aquest dilluns el Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner per sol·licitar el NIF de les seves cooperatives ‘Merca Power’ i ‘Mini Coop’. Aprofitant la visita, han dut a terme un taller per crear el seu logotip amb la seva padrina, la dissenyadora gràfica Laura Soriano.

La Mercè és la darrera escola d’aquest curs que formalitza el NIF de les seves cooperatives CUEME. L’Escola Vicente Aleixandre va registrar al desembre la documentació de la cooperativa ‘Musvites’, quan van tenir l’oportunitat de conèixer els seus padrins, Mèlody Pulgarín i Michael Mandahl de Sirius English Academy.

Durant la primer quinzena d’aquest gener, ho van fer les cooperatives ‘Els/Les Investigadors/es del CUEME Echega’ i ‘Echegarays Family Fun’ de l’Escola José Echegaray, amb la seva padrina Carla Vargas d’Estimat Pilates. I les cooperatives ‘Craftercoop’ i ‘MC Rodoreda’ de l’Escola Mercè Rodoreda, que van compartir una estona amb la il·lustradora Marta Álvarez de Pick Chick By Mec, qui apadrina el seu projecte i va ser l’encarregada d’impartir el taller de logotip.

El 19 de gener, va fer aquesta gestió el Centre d’Educació Especial (CEE) El Pontarró amb la seva cooperativa ‘Malabar’. Van estar acompanyats de la seva padrina, la psicòloga Maria Rodríguez de l’empresa Infinitament, així com de la tècnica de Comunicació del Departament de Promoció Econòmica, qui els va fer el taller de logotip.

Aquest curs, prop de 200 alumnes martorellencs, repartits en vuit cooperatives, prenen part del CUEME, en la seva 11a edició. Un projecte impulsat per la Diputació de Barcelona, amb el suport dels ajuntaments implicats. Pretén fomentar la cultura emprenedora entre els infants, tot fent que l’alumnat constitueixi i gestioni una cooperativa amb el suport de l’escola, l’administració local, les empreses i altres entitats del poble.

Els productes, creats de manera artesanal i majoritàriament amb materials reciclats, els vendran posteriorment en algun mercat de carrer, i una part dels beneficis els destinaran a finalitats socials.