Dia Internacional del Ioga amb una sessió pràctica divendres a la Piscina d’Estiu

986
Foto: Rui Dias

El proper divendres, 21 de juny, amb motiu del Dia Internacional del Ioga, la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Martorell organitza el ‘Solstici d’estiu amb exercicis de ioga i meditació’. Una activitat per donar la benvinguda al dia més llarg de l’any i a l’entrada de la llum, que tindrà lloc a les 20.30h a la Piscina Municipal d’Estiu del Centre Integral d’Esport i Salut (CIES).

L’Assemblea General de les Nacions Unides va aprovar aquesta jornada el 2014 i s’ha celebrat internacionalment des d’aleshores. El ioga és una pràctica física, mental i espiritual que es va originar a l’antiga Índia. Se celebra el 21 de juny perquè és el dia més llarg de l’any a l’hemisferi nord i comparteix un significat especial a moltes parts del món.

L’activitat es farà “en un espai envoltat de natura on poder realitzar una activitat relaxant i suau. Oferirem a la gent que s’hi apunti un entorn diferent per practicar el ioga. L’activitat comprèn una sèrie d’exercicis i postures, que a través de la meditació, permet al practicant de ioga centrar la seva atenció en l’exercici físic, en la respiració i en el seu interior personal”, diu Guillem de Masramon, tècnic d’Esports i responsable de CIES.

Guillem de Masramon, tècnic d’Esports i responsable de CIES

El tècnic també apunta algunes recomanacions per a participar d’aquesta sessió: “No venir en dejú, menjar vàries hores abans de la realització de l’exercici, hidratar-se amb freqüència, respectar els límits de la seva condició física, executar els moviments amb suavitat i descansar sempre que es consideri necessari”. Els participants han de portar la seva estora i una ampolla d’aigua.

Guillem de Masramon, tècnic d’Esports i responsable de CIES

Per a participar en aquesta activitat cal inscriure’s a través del web https://patronat.martorell.cat/esports/dia-internacional-ioga-2024/ o escanejant aquest codi QR.