La Torre de les Hores destapa la dotzena de Racons del Vimart de la Festa del Roser

99
Racons del Vimart. 'Els raïms que tu collies'

Els Racons del Vimart, una de les activitats temàtiques més destacades de la Festa del Roser que complementa el Vimart, s’ha posat en marxa aquest vespre. Ho ha fet a la Torre de les Hores, amb un espectacle, titulat ‘Els raïms que tu collies’, que ha maridat tres vins amb gastronomia i música. L’acte ha anat a càrrec del sommelier Xavier Zamarra com a encarregat de la tria dels vins, la cuinera Elisabeth Ruiz per als tastets gastronòmics i la cantant Glòria Ribera, que ha interpretat diversos cuplets adaptats al segle XXI.

El martorellenc Xavier Zamarra és formador a l’Escola de Viticultura i Enologia Mercè Rossell Domènech, porta la finca de l’Escola i és sommelier. Com ell mateix explica, “fa onze anys vaig ser l’encarregat de conduir la primera edició d’aquest acte i ara m’han tornat a convidar i és un goig i una il·lusió molt gran per a mi”. Zamarra ha dit que “és una gran vetllada, amb un maridatge fantàstic i l’acompanyament musical”.

Xavier Zamarra, sommelier martorellenc
Racons del Vimart. ‘Els raïms que tu collies’

Zamarra ha explicat que, per començar, ha proposat als assistents un vi blanc: ‘l’Ancestral, de Mas Comtal. Un vi amb molta efervescència, gust a fruita i elegància”. Ha continuat amb un vi negre Sumoll de l’Escola de Viticultura i Enologia Mercè Rossell Domènech, “que sorprèn molt”, i per acabar, s’ha viatjat a Reus per degustar l’Aureo, un vi dolç, de missa, elaborat per la bodega De Muller.

Xavier Zamarra, sommelier martorellenc
Racons del Vimart. ‘Els raïms que tu collies’

Per demà dissabte s’inclouen tres propostes dels Racons. La primera és ‘Rajoles, art i vi’ (11.30h, a l’Enrajolada), on es decorarà una rajola relacionada amb el món del vi mitjançant la tècnica de l’estergit, tot prenent una copa de vi o de most.

Mitja hora més tard s’inicia a la Biblioteca la sessió ‘Teoria i pràctica del vermut’, on els autors del llibre del mateix nom -Sergi Martín i Josep Sucarrats- parlaran de la recuperació experimentada per aquesta beguda i homenatjaran el desaparegut Miquel Àngel Vaquer, un dels artífexs de la reinvenció del vermut.

La tercera proposta dels Racons per al dissabte també té lloc a la Biblioteca: a les 19.00h se celebrarà un ‘Tardet de Vimart’ amb DJ Like, maridant vi amb sons dance i electrònic.

Diumenge 29 té lloc el ‘Vi a banda’ a la plaça de l’Església (13.00h). La Banda Simfònica de Martorell presenta un repertori que celebra les tradicions vinícoles de la nostra vila, amb peces tradicionals que evocaran al paisatge del món del vi i de la cultura popular del nostre país, amb passos dobles festius i ritmes enèrgics.

Els Racons de la propera setmana

Ja la setmana vinent, els Racons continuen dilluns amb un tast de vins de monestir al Museu Vicenç Ros (20.00h), amenitzats per la música de Gregotecno, que proposarà combinar l’antiga tradició del cant gregorià amb la música electrònica.

Dimarts se celebraran dos Racons: un tast de les ‘Biblioteques amb DO’ titulat ‘La vida Bohèmia. Històries gràfiques narrades’ (18.30h), i l’altre, a les 20.00h a la Casa de Cultura de La Vila, serà un tast de varietats autòctones de Catalunya amb el sommelier martorellenc Toni Albiol, Millor Sommelier de Catalunya 2023 i tercer Millor Sommelier d’Espanya del mateix any.

Pel que fa al dimecres, la cita és amb les últimes tendències amb el tradicional ‘Vi, Moda i Estilisme’ amb joves dissenyadors, que se celebrarà a la Nau2 de Ca n’Oliveres (20.00h). Anirà a càrrec del Beauty Center Sonia Pinedo i d’Esteve Esteve, del Restaurant Ca l’Esteve.

Dijous també hi haurà dues propostes: una, a la Torre de les Hores (18.30h) amb la inauguració de l’exposició ‘Camí Espiritual. El raïm com a símbol (això no és pas un raïm), un compedi de quadres del pintor vilafranquí Joan Raven.

A les 21.00h, serà temps de l’Espai Bombolles i Maridatges Insospitats, que se celebra al pàrquing de la Biblioteca i que consistirà en una degustació d’escumosos de Llopart, maridatge gastronòmic i intervencions del pallasso Roi Borrallas i la música d’Alberto Lozano.

Ja a les portes del segon cap de setmana de Roser, divendres 4 d’octubre hi haurà un tast de vins blancs del Penedès a la Casa de Cultura de la Vila (20.00h), on els assitents descobriran altres vins blancs no elaborats amb xarel·lo.

Aquesta serà la darrera proposta abans de la celebració del 12è Vimart del dissabte. Per apuntar-se a alguna de les activitats dels ‘Racons del Vimart’ cal consultar disponibilitat de places a Entrades.Martorell.cat.

Programació de la Festa del Roser 2024