L’Echegaray celebra la Nit Europea de la Recerca amb 300 participants

81
Nit Europea Recerca

L’Escola José Echegaray i els científics de l’ICMAB-CSIC van participar divendres a la Nit Europea de la Recerca, celebrada al Centre Cultural de Martorell, amb la participació de 300 persones. L’acte, centrat en els materials inspirats en la naturalesa, va ser una oportunitat única per apropar la ciència a la societat.

La conferència titulada ‘La natura té superpoders?’, impartida per Nico Dix i Anna Laromaine, científics de l’ICMAB-CSIC, va ser el punt central de les activitats, explorant com la natura inspira la creació de nous materials.

Aquesta xerrada va captivar l’audiència, “destacant la importància de la bioinspiració en la ciència i la tecnologia”. “La biomimètica i com ens inspirem en dissenyar nous materials que siguin semblants al que hi ha a la natura”, va indicar Laromaine.

Anna Laromaine, científica de l’ICMAB-CSIC

Els més petits van gaudir de diversos tallers educatius, com ‘Busca l’inspirador’, ‘Les sorres del món’, ‘Toca i endevina’, ‘Les propietats dels materials naturals’ i ‘Geometria de la natura’. Aquests tallers van permetre als nens i nenes descobrir i experimentar amb materials naturals d’una manera lúdica i educativa. Els alumnes de l’Escola José Echegaray van compartir la seva expertesa amb els veïns de Martorell, mostrant com la ciència pot ser divertida i accessible per a tothom.

Un dels moments més dolços de la jornada va ser la xocolatada científica, on tots els participants dels tallers van rebre un tiquet que van poder bescanviar per un gotet de xocolata. Aquesta activitat va fer que la jornada fos encara més memorable per a les 300 famílies que hi van assistir. La Nit Europea de la Recerca va ser una oportunitat única per apropar la ciència a la societat i demostrar com la natura pot inspirar innovacions tecnològiques sorprenents.

Aquest esdeveniment forma part de les 250 activitats divulgatives que tenen lloc a Catalunya del 7 de setembre al 4 d’octubre, amb motiu de la Nit Europea de la Recerca. Investigadors i investigadores de més de 50 entitats científiques de tota Catalunya ofereixen xerrades, tallers, jocs, experiments i moltes altres activitats gratuïtes per a tots els públics.

Vibrar amb la ciència, materialitzar el futur

L’Escola José Echegaray té com a objectiu promoure la ciència entre l’alumnat. Un dels pilars principals dels seus projectes és el treball científic en entorns significatius i motivadors. L’aliança Magnet amb l’Institut de Ciències dels Materials de Barcelona (ICMAB-CSIC) permet “ampliar i integrar els coneixements a l’escola a través del pensament i la metodologia científica”, va descatar Laromaine.

Anna Laromaine, científica de l’ICMAB-CSIC

Durant la Nit de la Recerca, es va fer un èmfasi especial en apropar la recerca als centres educatius de Primària i Secundària. La participació dels centres Magnet en aquest esdeveniment permet visibilitzar l’aliança amb els partners i mostrar a la ciutadania que als centres educatius també s’hi fa recerca, tant si l’aliança té un eix científic o tecnològic com si és de qualsevol altra índole.