En el marc de la Setmana de la Lactància Materna 2024, la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell (FHSJDM) ha obert la convocatòria dels seus tradicionals concursos de dibuix i fotografia, centrats en la temàtica de la lactància materna. L’objectiu d’aquests concursos és fomentar la creativitat i la sensibilització sobre la importància de l’alletament matern, involucrant la població infantil, juvenil i adulta.

El concurs de dibuix, dirigit a nens i nenes de fins a 16 anys, convida els més petits a expressar, a través de l’art, la seva visió sobre la lactància materna i la seva rellevància en la salut dels nadons i les mares. Per la seva part, el concurs de fotografia, obert a persones de totes les edats, busca capturar les emocions, moments i realitats que envolten aquest acte tan natural i essencial.

Teresa Torras, cap de Comunicació i Relacions Institucionals de la FHSJDM, diu que el concurs “és ja tota una tradició” i que “la lactància n’és la protagonista”. Els interessats tenen fins al 17 d’octubre per enviar els seus treballs “en format digital (jpg) amb un pes màxim de 10 MB al correu electrònic: semlacmat@hmartorell.cat”.

Teresa Torras, cap de Comunicació FHSJDM

Els premis per als guanyadors inclouen “un lot de material de dibuix pel primer premi del concurs de dibuix i 200 euros per a la millor fotografia”, especifica Torras. Les bases de participació estan disponibles a l’apartat de la Setmana de la Lactància Materna 2024 a la web de la FHSJDM. “Els guanyadors es faran públics el 18 d’octubre, i les obres participants s’exposaran a l’entrada del centre hospitalari” durant la Setmana de la Lactància Materna 2024.

Teresa Torras, cap de Comunicació FHSJDM

Setmana de la Lactància: informació i suport per a mares i famílies

La Setmana de la Lactància Materna 2024, que tindrà lloc del 21 al 25 d’octubre, és una iniciativa organitzada per la FHSJDM amb l’objectiu de promoure la lactància materna i oferir informació i xarxa de suport a mares i famílies. Aquest esdeveniment s’organitza en col·laboració amb l’ASSIR i els EAP Baix Llobregat Centre i Nord – Gerència d’Atenció Primària a la Comunitat Baix Llobregat i el suport dels Ajuntaments del Baix Llobregat Nord.

La inauguració d’enguany serà a Gelida i tindrà lloc diumenge, 20 d’octubre. Les activitats seran impartides per professionals de la salut, incloent llevadores, infermeria, psicologia i especialistes en lactància, així com experts en el món infantil. A més, serà un espai de trobada per a mares i famílies, on podran compartir experiències i consells.