Cinc presentacions literàries molt diverses dins la programació d’octubre a la Biblioteca

106
Presentació d''Aquell Octubre' a la Biblioteca

La Biblioteca Francesc Pujols ha arrencat octubre amb les piles carregades i una munió de presentacions literàries. L’equipament n’ha programat fins a cinc, amb un assaig sobre els bolets a càrrec de Josep Vila, les novel·les de Fabián Paredes i de Miguel Mestal, un poemari de Miquel-Lluís Muntané i una obra dels 50 anys d’història del TIM Teatre a càrrec de Josep Díaz. L’equipament també serà la seu de tres activitats relacionades amb la Setmana de la Lactància Materna.

Tres milions de bolets és el títol del llibre escrit per Josep Vila i Daniel Canals, que es presentarà el dia 11 d’octubre en el transcurs d’una xerrada a la sala polivalent, a les 18.30h. Hi serà present Vila, home de camp i comerciant expert en bolets, que “explicarà els records, les anècdotes i les seves experiències per trobar-ne, a més de verdures i fruites”. Així ho explica la tècnica de la Biblioteca Josefina Canals.

Josefina Canals, tècnica de la Biblioteca Francesc Pujols

La següent setmana hi haurà doble ració de presentacions d’autors locals. Dijous 17 (18.30h) amb la novel·la Las Vegas en el mar, la primera del martorellenc Fabián Paredes Herrera. “Una commovedora història de lluita, somnis i autodescobriment d’un jove artista que fa un viatge ple de sorpreses”.

El dia següent, serà el torn de Miguel Mestal i El despertar (18.30h). Planteja, a través d’una col·lecció de relats, “com la intel·ligència artificial arriba a controlar les nostres vides”.

Josefina Canals, tècnica de la Biblioteca Francesc Pujols

El dijous 24 d’octubre es presenta el llibre de poesia L’ull i el sextant, del poeta Miquel-Lluís Muntané. De l’autor, que ja ha passat per la Biblioteca en alguna altra oportunitat, Canals en destaca “la seva poesia nítida. El poeta parteix de l’observació atenta de la realitat i del món amb una mirada lúcida, però també reflexiva, que es vesteix amb unes pinzellades d’ironia”.

Josefina Canals, tècnica de la Biblioteca Francesc Pujols

El mes es tancarà amb la presentació del dijous 31. A les 18.30h, serà el torn “d’un Premi Vila de Martorell que veu la llum com a llibre: l’Esperit del TIM. La història del cinquantè aniversari del grup teatral martorellenc, i que ha anat a cura de Josep Díaz Galera”.

Josefina Canals, tècnica de la Biblioteca Francesc Pujols

Altres activitats, ja de caire familiar, seran el ‘Nadons a la Biblio: juguem amb els llibres’, el dimarts 15 (17.30h), dirigit a infants de fins a 3 anys que on pares i fills experimenten amb diversos materials sensorials, visuals i literaris.

Per als infants majors de 8 anys hi haurà una nova cita del CineXic, el dissabte 19 (11.30h). En aquesta ocasió es projectarà Fritzi. Un conte revolucionari, que retrata la caiguda del mur d’Alemanya des de la perspectiva d’una nena de dotze anys -la Fritzi-, que cuida l’Sputnik, el gosset de la seva millor amiga Sophie.

I quant als tallers, n’hi haurà un titulat ‘Construïm un refugi per a marietes’, amb Maria Toral, el dilluns 28 d’octubre (18.15h). Explicarà quins tipus de refugis hi ha i quins són els materials que agraden a les marietes per passar l’hivern. Un insecte molt necessari per a defensar les plantes de les plagues a la primavera.

Per altra banda, el metge Álvaro Guallar impartirà dues xerrades de temàtiques de salut els dies 18 i 25 d’octubre (11.00h) sobre ‘El repte de la desintoxicació i el propòsit de la sanació’ i ‘Com millorar la salut i sortir de la malaltia’, respectivament.

La Setmana de la Lactància Materna, també a la Biblioteca

La Biblioteca s’implica amb la Fundació de l’Hospital Sant Joan de Déu de Martorell en les activitats de la Setmana de la Lactància Materna i n’acollirà tres activitats. La primera -dimecres 23 d’octubre, 17.30h- és la xerrada ‘Entre pares’ a càrrec d’Albert Pons, qui es referirà al paper que ha de tenir el pare durant l’embaràs, la lactància i l’etapa infantil.

El dia següent, a les 17.00h, serà el torn de la xerrada: ‘Lactància i emocions. La tornada al món laboral’, amb Ainhoa Brantuas i Júlia Herrada, que comentaran la gran distància que separa la vida maternal de la vida laboral.

Finalment, divendres 25 (17.30h) es presentarà l’assaig Totes les lactàncies molen, de Mireia Serra i Saioa Baleztena. L’obra reivindica la diversitat de formes de lactància tot recollint el testimoni de trenta persones que expliquen la seva experiència.

Josefina Canals, tècnica de la Biblioteca Francesc Pujols

Per al conjunt d’activitats proposades -totes són gratuïtes excepte el CineXic- cal fer reserva al portal Entrades.martorell.cat.