La Biblioteca Virtual, un portal amb recursos de cultura i oci especialment pensat per als mesos d’estiu

1207

La Biblioteca Martorell està integrada dins el servei de la Biblioteca Virtual i recomana als seus usuaris, durant aquests mesos estiuencs, d’accedir a aquest portal web. Es tracta d’un servei localitzat dins l’apartat de biblioteques de la Diputació de Barcelona. Ofereix serveis de cerca de bibliografia, però sobretot recomanacions culturals i d’oci especialment pensades per omplir el temps de vacances dels usuaris.

Notícies i reportatges sobre cinema, esports, turisme i llocs d’interès, cuina, salut, música, cultura popular o arts escèniques s’inclouen en aquest espai web. La directora de la Biblioteca Martorell, Mercè Parera, destaca que “és un portal que ens obre la porta a tots els serveis que ofereixen les biblioteques de la Diputació: des de consultar el catàleg -una de les habituals accions que fan els usuaris quan venen a la Biblioteca- i fins a oferir tot tipus d’eines d’oci durant l’estiu”.

Mercè Parera, directora de la Biblioteca Martorell

Per Parera, “els usuaris tenen un pes molt important en el portal, ja que hi fan recomanacions de llibres i de pel·lícules. Alhora, l’agenda informa de les activitats a les biblioteques, de concerts i festivals musicals, de platges i de festes majors”. Conté un apartat –el dels prestatges virtuals-, que recomana llibres de moltes temàtiques, però Parera en destaca “els de cuina, per preparar receptes refrescants, i els de viatges. De fet, a l’estiu, a la nostra Biblioteca hi ha una grandíssima demanda de guies de viatges, malgrat que es digui que a internet es troba tot”. No podia faltar l’espai més infantil: el portal Genius, dirigit a nens i nenes, amb jocs i aventures virtuals per passar una bona estona.

Mercè Parera, directora de la Biblioteca Martorell

Finalment, l’espai web inclou altres aspectes de servei, com ara un apartat per a la cerca feina a l’estiu o, com comenta la directora de la Biblioteca, “una app relacionada amb els idiomes, per a que els usuaris que vulguin puguin aprofitar l’estiu per practicar o aprendre’n un”.