La deixalleria fixa modifica l’horari a l’agost i la mòbil fa un parèntesi fins al setembre

1503
Deixalleria fixa de Martorell
Deixalleria fixa de Martorell

La deixalleria fixa de Martorell, ubicada al Polígon La Torre, disposa d’un nou horari d’atenció al ciutadà durant aquest mes d’agost, als matins. Els usuaris que necessitin desprendre’s de residus continuaran disposant d’altres serveis que posa a disposició el departament de Medi Ambient, com ara les minideixalleries. La deixalleria mòbil interromp el seu funcionament fins el proper 4 de setembre.

La deixalleria fixa romandrà aquest mes oberta de dilluns a dissabte de 10.00 a 13.00h, amb el telèfon d’informació 93 776 52 34. Aquest és un servei municipal, gratuït per a veïns i comerciants de Martorell, que permet desprendre’s de materials voluminosos, aparells elèctrics i electrònics i residus diversos. Adolf Bargués, regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Martorell, explica la importància d’aquest equipament i les repercussions que té fer recollida d’aquests materials.

Adolf Bargués, regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament de Martorell

Què es pot dur a la deixalleria fixa?

Dins dels residus voluminosos, la deixalleria fixa recull: fustes i mobles, sofàs, matalassos, runa d’obres menors, ferralla, vidre pla (finestres i miralls), plàstic rígid (mobles de plàstic, joguines i persianes), paper-cartró (un elevat volum de caixes o bé caixes grans) i restes de poda (fulles i branques petites).

En el bloc d’aparells elèctrics i electrònics, es recullen televisors, monitors i pantalles, neveres i aparells d’aire condicionat, rentadores, rentavaixelles, forns i microones.

També s’hi poden portar residus especials en petites quantitats (pintures, vernissos i coles, dissolvents i pintures, aerosols amb contingut, cosmètics, olis i bateries de cotxe i moto, piles i bateries i radiografies i termòmetres), i altres residus com olis vegetals de fregir, roba, calçat i complements, CD’s i DVD’s, cartutxos de tinta i tòner i ferralla domèstica (com paelles o olles, per exemple).

Altres serveis disponibles a l’agost

Durant aquests dies d’agost, els martorellencs també disposen d’altres serveis que no tanquen per vacances, com ara les minideixalleries, uns panells amb diversos compartiments per a deixar el residu corresponent. N’hi ha de piles i bateries, CD’s i DVD’s, bombetes halògenes i de baix consum i petits aparells elèctrics i electrònics: calculadores, mòbils o carregadors.

Alhora, es disposa de panells publicitaris amb contenidor per a piles i bateries, contenidors per a oli de cuina usat, punts SIGRE de farmàcies per a medicaments i els seus envasos i els contenidors de Roba Amiga per a material tèxtil, que recullen roba de vestir, calçat, bosses de mà, cinturons i roba de la llar, com ara llençols i tovalloles.

La deixalleria mòbil tornarà al setembre

Aquest mes d’agost s’interromp el servei de la deixalleria mòbil, que tornarà a estar operativa el 4 de setembre, al barri d’El Pla. La Deixalleria Mòbil és un servei gestionat per usuaris del Centre Especial de Treball de Can Cases, que recullen petits electrodomèstics, aparells informàtics i de so, joguines amb piles, bombetes i fluorescents. També es fan càrrec de residus especials: pintures, dissolvents, vernissos, coles, aerosols, cosmètics, olis i bateries de cotxe i moto, piles, bateries, radiografies i termòmetres. Finalment, admeten olis de fregir, roba, calçat, complements, CD’s, DVD’s, cartutxos de tinta, tòners i ferralla domèstica -olles i paelles-.

Adolf Bargués, regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament de Martorell

Cada setmana, el contenidor de la deixalleria mòbil se situa en un barri de Martorell els matins de dilluns i divendres i de 9 del matí a 13.30h –excepte de desembre a febrer, que funciona de 10 a 14h-. Es disposa en vuit punts concrets, per tal de facilitar el buidat de residus arreu.

Informació i horaris de la deixalleria fixa de Martorell

Calendari 2017 de la deixalleria mòbil