El 17è Artesanàlia serà un homenatge pòstum a l’actor Santi Ibáñez i inclourà tallers d’art

2141
Santi Ibañez
Santi Ibañez

Des d’Oxford fins a Cambridge/des de London fins al Vendrell/no es parla d’una altra cosa/la Festa Major de Martorell. Aquest és un fragment del pregó de Festa Major pronunciat, l’any 2007, pel recentment desaparegut actor local Santi Ibáñez. La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Martorell ha volgut dedicar-li, just 10 anys després, una part de la Festa Major, més concretament l’Artesanàlia i el pregó del proper 14 d’agost.

La 17ª edició de l’Artesanàlia es convertirà en un homenatge pòstum a Ibáñez, tal i com explica el regidor de Cultura de l’Ajuntament, Sergi Corral: “Martorell li havia de fer el seu reconeixement. Per això, després d’un temps prudencial d’ençà de la seva mort el passat desembre, vam parlar amb la família i companys de professió per veure si els semblava bé fer-li aquest homenatge, i la resposta va ser afirmativa”.

Sergi Corral, regidor de Cultura de l'Ajuntament de Martorell

L’Artesanàlia, que arriba a la 17a edició, serà un reconeixement a les arts escèniques en les que va prendre part Ibáñez al llarg de la seva vida. Constarà d’una vintena de parades que inclouran tallers de circ, clown, màgia, pintura, teatre i fotografia, entre d’altres. “Aquest any, innovem, hem fet un gir a l’Artesanàlia i hem decidit mostrar els oficis de l’art, cosa que fins ara no havia passat. Junt amb entitats de Martorell, hem preparat parades i diversos tallers artístics”, explica el tècnic de Cultura de l’Ajuntament de Martorell, Ricard Pardo.

Ricard Pardo, tècnic de Cultura de l'Ajuntament de Martorell

L’Artesanàlia arrencarà els actes de la Festa Major el dilluns 14 d’agost a partir de les 17.00h a la plaça de la Vila, i esdevindrà un espai per a que grans i petits participin i gaudeixin de les propostes artístiques.

Ibáñez, home de teatre i de televisió

Nascut l’any 1958, Ibáñez es va dedicar al món de la interpretació, tant des d’un àmbit local com professional. Va iniciar-se en el món teatral de la mà d’Albert Boadella i Els Joglars amb Teledeum (1984). Va participar en més d’una vintena de produccions, entre les quals també destaca la seva presència a La Cubana –sent dirigit per Jordi Milán-. En televisió, va formar part de sèries de ficció com ara Estació d’enllaç, Secrets de família, El cor de la ciutat, Temps de silenci, El joc de viure o Plats bruts, i les produccions d’àmbit estatal Ya semos europeos i Moncloa dígame. L’actor ens va deixar el passat 29 de desembre, a l’edat de 58 anys.