El concurs d’oposició de 5 places d’agent de la Policia Local té una àmplia convocatòria inicial de 250 inscrits

2067
Policia Local Martorell
Policia Local Martorell

El concurs d’oposició per cobrir cinc vacants d’agents de la Policia Local de Martorell va registrar un elevat volum d’inscripcions inicials, de fins a 250 aspirants. La xifra s’ha reduït des del passat 14 juliol a 60 aspirants, un cop realitzat l’exercici de cultura general. Al setembre es reprendran les altres tres proves eliminatòries que resten, i a finals de mes es coneixerà la identitat dels cinc seleccionats a obtenir plaça fixa com a agents.

250 persones van inscriure’s a aquest concurs d’oposició lliure de 5 places d’agent de la vigent plantilla de personal funcionari de l’Ajuntament de Martorell. Una xifra que, per al regidor de Seguretat Ciutadana, Josep Casasayas, “ha estat elevada i ens ha sorprès, tot i que aquesta circumstància ja s’ha viscut en concursos d’altres poblacions veïnes”. Una de les possibles raons d’aquesta elevada convocatòria és que “feia quasi una dècada que no podíem celebrar una convocatòria d’aquest tipus. Ara, en canvi, la normativa ens mana treure a concurs les 5 places de la nostra plantilla de 44 agents que estan ocupades de manera interina”, destacava el regidor.

Josep Casasayas, regidor de Seguretat Ciutadana

Tres proves més a superar

El passat 14 de juliol va tenir lloc l’exercici de cultura general, al que es van presentar 180 dels 250 inscrits, amb el resultat d’una seixantena d’aprovats. Són els candidats i candidates que seguiran endavant, al setembre, amb la resta de proves: “són eliminatòries: la suspensió d’una elles descarta definitivament el candidat per a les següents”, explica Casasayas. El procés continuarà el 5 de setembre (8.00h, Complex Esportiu Torrent de Llops) amb les proves físiques, i per a qui les superi els esperarà un posterior exercici de temàtica jurídico-administrativa i de contiguts de Martorell i, finalment, un examen psicotècnic.

Josep Casasayas, regidor de Seguretat Ciutadana

Casasayas explica que “a finals de setembre és previst fer públiques les cinc persones guanyadores de les places, que hauran de fer un curs de 9 mesos a l’Escola de Policia de la Generalitat de Catalunya, a Mollet del Vallès. Mentrestant, formaran part de la plantilla de la Policia Local i seran remunerats com si fossin treballadors, malgrat seguir en període d’estudis fins aprovar el curs. Tot i així, patrullaran i podran fer pràcticament totes les feines d’un agent de la Guàrdia Urbana”.

Josep Casasayas, regidor de Seguretat Ciutadana

Martorell, amb una ràtio de policia per habitant superior a la mitjana catalana

Amb 44 agents de Policia Local per a una població de 27.645 habitants a 1 de gener de 2016, Martorell compta, segons Casasayas, “amb una ràtio d’agents en referència al volum de població per sobre de la mitjana de Catalunya, amb aproximadament a 1,65 agents per cada miler d’habitants”, mentre que la mitjana del país se situa en 1,4 agents per cada mil habitants, segons dades de 2012. El regidor apunta que aquest promig és dels considerats “alts dins les poblacions similars a la nostra. Una dada positiva que demostra que estem ben protegits”.