El Departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Martorell ha fet balanç d’un primer semestre de 2017 en el que ha facilitat la inserció laboral a 129 persones, ha gestionat 146 ofertes de feina i ha contribuït a la creació de 16 empreses noves. En aquest període, el Molí Fariner -seu del Molí Empresa, depenent del departament- ha acollit 20 accions formatives i una vintena més per a empreses, emprenedors i persones en atur. El regidor de Promoció Econòmica, Lluís Amat, considera molt positives les dades que es desprenen d’aquest balanç.
L’epicentre d’aquest conjunt d’accions és l’edifici del Molí Fariner, seu del departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament. Els objectius són els de generar ocupació, crear activitat econòmica, gestionar plans d’ocupació i ajudar en la creació i consolidació de les empreses. Ara, des del centre s’ha fet balanç de les accions desenvolupades entre el gener i el juliol de 2017.
129 persones troben feina en el que portem d’any
En aquest temps, el Centre ha facilitat la inserció a 129 persones. 69 d’elles a través de la realització de 9 Plans d’Ocupació, i 60 més derivades de la gestió que ha fet el Molí Empresa de 146 ofertes de feina -73 l’any anterior- que s’han fet arribar a més de 1.500 usuaris. Lluís Amat, regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Martorell, considera que “aquesta és la cirereta del pastís, la destinació final: la creació de llocs de feina”.
Lluís Amat, regidor de Promoció Econòmica
El servei exerceix d’intermediari entre els empresaris que formulen una oferta laboral i els demandants de treball. Als empresaris, els ofereix una preselecció dels candidats d’acord amb el perfil sol·licitat i amb la disponibilitat dels treballadors. I als demandants d’ocupació els aporta, a banda de l’opció d’accedir a ofertes laborals, orientació per a millorar la seva empleabilitat, informació per a resoldre consultes puntuals i cursos i tallers pràctics sobre recerca d’ocupació. Amat comenta que des del Molí Empresa s’intenta demanar el màxim número possible de Plans d’Ocupació.
Lluís Amat, regidor de Promoció Econòmica
20 accions formatives
Aquest primer semestre s’han celebrat 20 accions formatives, a més de 9 accions adreçades a prop d’un centenar d’emprenedores i empreses, i que han tractat de temàtiques de màrqueting, emprenedoria, innovació i aspectes econòmics i fiscals de l’empresa. També s’han fet 11 accions formatives per a persones en situació d’atur, de les quals 5 pertanyen als cursos de formació ocupacional i les altres 6 al programa Ocupa’t Dones, que compta amb més de 100 alumnes. A més d’aquest programa, també se’n desenvolupen altres, com ara el Recicla’t +45 o el Joves per l’Ocupació.
Creació de 16 noves empreses i un centenar d’assessoraments
L’altre gran dedicació del Molí Empresa és el servei de consolidació i creació d’empreses i suport a l’emprenedoria, que atén els empresaris del municipi i fomenta l’emprenedoria, i que ha ajudat a la creació de 16 noves empreses de diferents sectors, a més d’assessorar un centenar de projectes durant el primer semestre del 2017.
Lluís Amat, regidor de Promoció Econòmica
Des d’aquest servei s’han impulsat un total de 1.805 accions a 254 empreses i persones emprenedores. S’han realitzat 233 seguiments tècnics a 125 empreses, i 152 assessoraments individuals a 94 emprenedors de Martorell i rodalies. Han estat accions de sensibilització, assessorament, formació, consolidació i prospecció empresarial, iniciades amb 12 sessions grupals d’acollida d’emprenedors, i que han continuat amb entrevistes personals i suport al nou empresari a fer el pla d’empresa, per comprovar la viabilitat del negoci.
Lluís Amat, regidor de Promoció Econòmica
També s’ha dinamitzat el teixit empresarial amb 84 visites a empreses pel seu seguiment, i s’ha consolidat la plena ocupació del Viver del Molí Empresa. En aquest sentit, Amat destaca que “ja l’hem reomplert més de dos cops, i comptem amb plena ocupació dels 10 despatxos disponibles per a empreses que comencen”:
Lluís Amat, regidor de Promoció Econòmica
A més, s’ha fomentat l’emprenedoria entre els més joves amb jornades de sensibilització als instituts i escoles de Martorell. Durant aquest 2017 s’han realitzat 20 sessions de sensibilització amb la participació de 215 alumnes.
Martorell Top 5 Termòmetre Reempresa
Finalment, el servei Reempresa de Martorell s’ha consolidat al capdavant del Top 5 del darrer termòmetre de la Reempresa 2017 en relació a reemprenedors gestionats i seguits de municipis com Mataró, Santa Coloma de Gramenet (Gramaimpuls), Badalona i Sabadell. Martorell forma part del servei Reempresa, promogut per la patronal Cecot amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, i en aquest període s’ha assessorat en la compra, venda i cessió de negoci a 8 empreses cedents i a 60 reemprenedors, dels quals s’ha aconseguit un 2 casos d’èxit de compravenda d’empresa.