La soprano Catalina Paz torna a Martorell per oferir un recital líric a Cal Nicolau

1525
Catalina Paz al 1r Concurs de Cant Josep Palet
Catalina Paz al 1r Concurs de Cant Josep Palet

La hispanoxilena Catalina Paz, soprano guanyadora del segon premi del 1r Concurs Josep Palet, actua aquest dimecres, 22 de novembre, a les 19.00h, a Cal Nicolau. El concert s’emmarca dins la segona edició del cicle M’Clàssics que organitza Joventuts Musicals de Martorell i la Regidoria de Cultura. La jove oferirà un repertori de peces austríaques, lied, opereta, bel canto i cançó espanyola, acompanyada per Alessio Coppola al piano. L’entrada anticipada costa 4 euros a la Llibreria Miró i 5 euros a taquilla abans de l’actuació.

Catalina Paz té 25 anys i va introduir-se el món del cant líric amb només 16. El seu talent vocal va ser decisiu a l’hora de triar formar-se professionalment en aquesta matèria. Amb 18 anys va establir-se a Viena, on va aconseguir entrar en la Universitat de Cant, reconeguda mundialment. Confessa que el secret per llaurar-se un futur d’èxit en aquesta professió és l’esforç, la constància, el talent i els bons contactes.

El recital inclourà peces com Gretchen am Spinnrade de Schubert; Die Spröde de Wolf; Kommt ein schlanker Bursch gegangen de C. M. von Weber; Mein Herr Marquis d’Strauss; Gualtier maldé… caro nome de Verdi; In uomini, in soldati de Mozart; Giunse alfin il momento… deh vieni non tardar de Mozart; O mio babbino caro de Puccini; Quando m’en vo de Puccini, i Canción veneciana (el Carro del Sol) de J. Serrano.

Catalina Paz, soprano

La idea d’actuar en un espai tan emblemàtic, com és la seu de l’Escola Municipal de Música de Martorell, li recorda “als concerts clàssics del Barroc que es feien en petit comitè. Estar a prop del públic i que aquest estigui a prop de l’artista crea un ambient molt més íntim. Sentir a tan poca distància la veu i el piano fa que sigui una experiència única”.

Catalina Paz, soprano

Del seu pas pel 1r Concurs de Cant Josep Palet recorda “l’ambient proper i familiar”. Era el primer cop que es presentava a un certamen d’aquestes característiques i afirma que li va servir per conèixer-se millor, per aprendre a temperar els nervis, posar en pràctica tot el que havia après, i demostrar-ho davant el públic i el jurat present.

Catalina Paz, soprano

La segona edició del cicle de concerts M’Clàssics continuarà amb els concerts de la soprano Alba Fernández; els tenors Pablo García López i César Cortés; la violí Anna Urpina i el clavecí i piano Dani Espasa; la pianista Cristina Naranjo i el viola Ashan Pillai. També inclourà una sessió d’òpera –amb La Serva Padrona– i el concert del Conjunt Atria, i dos espectacles infantils: Granados i l’Espurna de la Felicitat i Tututs! El 2n Concurs de Cant Josep Palet tindrà lloc entre els dies 8 i l’11 de març de 2018.

M'Clàssics. Catalina Paz