‘Accelera Martorell’ serà present a la plataforma 4YFN del Mobile World Congress

1135

La preacceleradora ‘Accelera Martorell‘ de la Xarxa Primer de Catalunya Emprèn, especialitzada en el sector de l’automoció, serà present a la plataforma de negoci ‘4 Years From Now‘ (4YFN), impulsada pel Mobile World Congress (MWC). La Generalitat promou la participació de 77 empreses catalanes amb estands al MWC i 33 startups catalanes al 4YFN.

L’ecosistema TIC català serà present al MWC amb tres espais de 1.000 metres quadrats que acolliran 77 empreses, entitats i centres tecnològics catalans, la xifra més elevada fins ara. Es tracta, majoritàriament, de pimes que disposaran d’un estand per trobar inversors, conèixer socis i nous clients, guanyar visibilitat i obrir nous mercats internacionals al congrés més important del món d’aquest sector, que se celebrarà entre el 25 i el 28 de febrer a Fira de Barcelona-Gran Via a l’Hospitalet de Llobregat, i reunirà 107.000 professionals i 2.400 expositors de 200 països.

La participació del teixit empresarial català al congrés s’articula a través del Departament d’Empresa i Coneixement; d’Acció, l’agència per a la competitivitat de l’empresa, i el Departament de Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya.

El 4YFN, l’espai de les ‘startups’

En paral·lel al MWC, la Generalitat –a través de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), Acció i Catalunya Emprèn- facilitarà la participació de 33 start-ups catalanes al 4 Years From Now (4YFN), que tindrà lloc al recinte de Fira de Barcelona a Montjuïc, entre el 25 i el 27 de febrer, i preveu reunir més de 20.000 assistents. La participació de la Generalitat el 4YFN es concreta de la següent manera:

D’una banda, Acció comptarà amb un estand que acollirà 20 start-ups catalanes amb la finalitat que guanyin visibilitat i que es connectin internacionalment amb possibles socis i inversors.

L’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) hi serà present per quart any consecutiu amb un estand sota la seva marca d’internacionalització, Catalan Arts, que estarà a disposició de 13 empreses catalanes de cultura digital, per tal d’impulsar la seva notorietat a nivell internacional. Les empreses catalanes que hi assistiran han obtingut un Préstec Participatiu Digital, l’ajut financer que l’ICEC va posar en marxa ara fa quatre anys per ajudar a la creació de start-ups en el camp de la cultura digital.

Finalment, la Xarxa Primer de Catalunya Emprèn, del Departament d’Empresa i Coneixement, comptarà amb un tercer estand on donarà a conèixer el #ProgramaPrimer, un programa basat en la creació de 17 acceleradores per a empreses basades en la innovació i la tecnologia d’alta especialització arreu del territori català.

A través de l’anàlisi de necessitats i oportunitats, la xarxa ofereix als emprenedors itineraris especialitzats perquè desenvolupin diferents projectes que donin resposta a una necessitat específica identificada i que utilitzin una palanca, un avantatge competitiu, que asseguri l’èxit i el valor afegit a les solucions generades.

El #ProgramaPrimer respon a un dels grans reptes del Govern de la Generalitat i de Catalunya Emprèn: impulsar una emprenedoria d’empreses basades en la innovació i la tecnologia que ampliï a tot Catalunya l’efecte del hub tecnològic de Barcelona.