Acte festiu a la Vila amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

799

La plaça de la Vila de Martorell ha sigut l’escenari escollit aquest divendres al matí per diferents col·lectius que treballen amb persones amb discapacitat per reivindicar-se amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat. L’acte ha comptat amb la presència de l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, la regidora de Benestar Social, Cristina Dalmau, i les regidores de l’equip de govern Míriam Riera i Belén Leiva.

Diversos membres de la Fundació Vallparadís, la Fundació Privada Rosella, la Fundació Arc de Sant Martí, el CEE El Pontarró i el Centre Ocupacional Can Serra han llegit les seves reivindicacions davant de les més de dues-centes persones reunides a la plaça.

Han reclamat per exemple que les persones amb discapacitat siguin respectades i ben tractades, com qualsevol altra i que tinguin una oportunitat per integrar-se socialment i laboral a la societat.

“Jo us demano una cosa: que no us reivindiqueu només avui sinó cada dia perquè hi teniu tot el dret del món”, ha dit l’alcalde Fonollosa, que ha tancat l’acte. “Sou gent amb moltes capacitats, diferents, però amb moltes capacitats; i des de les administracions us hem d’ajudar, i us ajudem, però us hem d’ajudar molt més encara perquè això sigui una realitat”.

La bona tasca de tècnics, voluntaris i familiars
Fonollosa ha aprofitat també per agrair “la bona tasca que fan els tècnics, els voluntaris i col·laboradors, i els familiars, perquè entre tots fem això que deia la cançó, tots som una marea, de gent diferent, que ens hem d’entendre i conviure junts”.

La cançó a què feia referència l’alcalde era ‘Marea de gente’, de Macaco, que ha estat interpretada mitjançant llenguatge gestual per integrants d’alguns dels col·lectius reunits a la plaça, un cop han acabat de llegir els seus manifestos.

L’Ajuntament de Martorell il·luminarà aquest divendres el pont d’Anoia de color carbassa amb motiu d’aquest Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat.