Acte inaugural del curs escolar i reconeixement a la comunitat educativa

618
Inici curs escolar 2023-24 i reconeixement a la comunitat educativa

El Progrés ha acollit avui l’acte inaugural del curs escolar 2023-24 i de reconeixement a la comunitat educativa. La cita l’ha presidit l’alcalde Xavier Fonollosa, la regidora d’Ensenyament, Soledad Rosende, i el director dels Serveis Territorials (SSTT) del Departament d’Educació de la Generalitat, Albert Grau. S’hi ha fet un reconeixement als professionals que porten 25 anys en l’educació a Martorell i també a aquells qui es jubilen aquest any. A més, s’hi ha acomiadat l’inspector dels SSTT de zona, Eduard Carbonell, i s’hi ha donat la benvinguda a la nova inspectora Diana Salvadó. La gala ha estat presentada i amenitzada per Improshow.

L’alcalde Xavier Fonollosa ha expressat que “la comunitat educativa ensenya els nostres nens i nenes. És molt important la transmissió de coneixements, però també la de valors, perquè estem educant una generació perquè sigui el futur del país”. “Des de l’Ajuntament, una de les lluites constants és contra les desigualtats, principalment la dels infants. Per això, hem posat en marxa programes com ‘Martorell Educa 360’, d’extraescolars gratuïtes i universals a les escoles del municipi”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

La regidora Soledad Rosende ha dit ha dit que “l’educació no és cosa només dels centres educatius. Les dificultats educatives son un reflex dels reptes socials que hem d’assolir com a societat. Les vostres preocupacions són les nostres, amb l’objectiu que els alumnes aconsegueixin competències i formació personal per construir un projecte de vida millor”. “Els reptes són comuns: la millora d’oportunitats educatives, la millora de resultats, la reducció de l’abandonament escolar prematur o l’increment dels nivells educatius a la població. Són reptes educatius, però també de ciutat”.

Soledad Rosende, regidora d'Ensenyament

“Fer-vos saber que el vostre paper és molt important, però dir-vos que no esteu sols. Des de l’Ajuntament de Martorell assolim aquest repte de construir un sistema educatiu on tothom se senti interpel·lat. Al cap i a la fi, el vostre èxit esdevé sempre l’èxit de tots. Gaudim d’aquesta trobada, que vol ser de reconeixement, agraïment i cohesió, per continuar construint plegats millores personals, millors ciutadans i un Martorell en permanent progressió que no deixi ningú enrere”, ha afegit Rosende.

Soledad Rosende, regidora d'Ensenyament

El director dels SSTT, Albert Grau, ha tornat a fer èmfasi en diferents aspectes de la política educativa com “no deixar ningú enrere, ser inclusius, evitar l’abandonament escolar, reduir les ràtios i afavorir l’atenció educativa als més vulnerables”. També “treballar en l’ús permanent de la llengua catalana, un tema que ens preocupa, amb el qual no podem adormir-nos”.

Albert Grau, director SSTT Departament Educació Generalitat

Reconeixement a 25 anys de professió i als qui es jubilen

A l’acte s’ha homenatjat els professionals que porten 25 anys dedicats a l’ensenyament a casa nostra i als qui es jubilen enguany, tot lliurant-los una carta i un detall floral.
Els professionals en servei des de fa 25 anys són: Àngels Saborit, directora i mestra de Primària de l’Escola Juan Ramón Jiménez; Elena Vilaplana, secretària i mestra d’Infantil de l’Escola Juan Ramón Jiménez; Lídia Torras, educadora, directora de l’equip de Llars d’Infants Municipals i actual tècnica municipal d’Educació 0-3, i Ester Font, mestra de Primària del Col·legi La Mercè.

El personal que es jubila aquest 2023: Maria Scanlan, professora i anterior directora de l’Escola Oficial d’Idiomes de Martorell; Manel Hernández, professor de Cicles Formatius de Formació Professional de l’Institut Joan Oró (en el seu lloc ha recollit l’obsequi Helena Mauri, actual cap d’Estudis de Cicles Formatius); Maria Jesús Gutíerrez, mestra tutora d’Infantil i Primària de l’Escola Juan Ramón Jiménez; Manuel Mesa, professor de Tecnologia de l’Institut Maria Canela (ha recollit l’obsequi el director Jordi Díaz), i Paquita Morales, especialista d’Educació Física i Psicomotricitat del Centre d’Educació Especial El Pontarró.

Més de 5.700 alumnes a Martorell

Un total de 4.234 alumnes d’Infantil, Primària i Educació Secundària Obligatòria (ESO) van iniciar el curs a Martorell el passat 6 de setembre. En Educació Infantil 981 infants, 1.755 alumnes d’Educació Primària i 1.498 estudiants d’ESO.

El 12 de setembre es van incorporar a les aules 1.532 alumnes de Batxillerat, Formació Professional i altres formacions postobligatòries. En concret, 216 alumnes a Batxillerat, 480 alumnes de Cicles de Formació Grau Mitjà i 265 de Grau Superior, 16 estudiants en Auxiliar de Vendes i 15 en Fabricació de Mecànica del Programa de Formació i Inserció-Pla de Transició al Treball, i 540 alumnes al Centre de Formació d’Adults.