Agustí Torelló, del celler AT Roca, reivindica els escumosos per maridar qualsevol plat

646

Una vuitantena de persones s’han donat cita, aquest dijous, al Museu Vicenç Ros per maridar escumosos Clàssic Penedès amb plats insospitats. Agustí Torelló, del celler AT Roca, ha conduït l’activitat Espai Bombolles, organitzada per l’Ajuntament i la Plataforma Martotastet, dins els Racons del Vimart.

Els participants d’aquesta experiència enològica han pogut gaudir d’un joc d’harmonies maridant diferents tipus de Clàssic Penedès amb endívies , seitons, salmó fumat, foie, pernil o formatge de cabra. Explosió de contrastos en boca que han certificat que “els escumosos no només serveixen per brindar en una celebració”, ha reivindicat el mestre de cerimònia, Agustí Torelló.

L’expert cavista ha explicat que els Clàssic Penedès, protagonistes de la vetllada, “són el reflex del territori, és beure’s un tros del Penedès, refermen el terrer de procedència, l’agricultura ecològica i l’ús de varietats tradicionals del Penedès”.

Aquests vins han de tenir un mínim de quinze mesos de criança en ampolla, per tant tots són reserva.

Els escumosos DO Penedès amb la distinció Clàssic Penedès procedeixen de set subzones: Marina del Garraf, Massís del Garraf i Costers d’Ordal, Conca del riu Foix, Costers de Montmell, Serra d’Ancosa, Conca del riu Anoia i Valls del Bitlles Anoia.