Villaronga ens endinsa en ‘El ventre del mar’ aquest divendres al Cicle Gaudí

1441

El ventre del mar d’Agustí Villaronga (2021) és la pel·lícula del Cicle Gaudí d’aquest proper divendres, 17 de juny. Cinema del Diable, amb el suport de la Regidoria de Cultura, la projectaran, a les 19.00h, a l’Auditori Joan Cererols del Centre Cultural. L’entrada general costa 4,5 euros; l’entrada reduïda per a socis del Cineclub, majors de 65 anys, Carnet Jove i socis Federació d’Ateneus és de 3 euros. Venda d’entrades a entrades.martorell.cat.

Una embarcació francesa s’encalla davant les costes del Senegal el juny de 1816. Sense bots suficients per a tots, es construeix una bassa per remolcar a 147 persones. El pànic i la confusió s’apodera dels tripulants de la nau que acaben tallant la soga de remolc i abandonant la bassa a la seva sort. D’aquests 147 homes només nou van aconseguir salvar les seves vides.

Protagonitzada per Roger Casamajor i Òscar Kapoya, amb guió d’Alessandro Baricco i Agustí Villaronga, la pel·lícula va ser guardonada amb sis premis en el Festival de Màlaga, obtenint la Bisnaga d’Or. Mai abans cap pel·lícula havia obtingut tants guardons en aquest festival.

La cinta va tenir la seva pre-estrena al 43è Festival Internacional de Cinema de Moscou, on va rebre el premi de la crítica russa. La seva estrena oficial a Espanya va ser el 10 de juny de 2021 al Festival de Cinema de Màlaga. La pel·lícula té participació de TV3 i IB3, finançament de l’ICAA i suport de l’ICEC.