Martorell celebra la música amb una setmana plena de sons per a totes les oïdes

1255

Amb motiu del Dia Europeu de la Música, que es commemora el 21 de juny, la Regidoria de Cultura organitza la Festa de la Música, del 17 al 22 de juny. Concerts i activitats perquè els músics surtin als carrers i facin gaudir petits i grans del seu art.

Divendres 17 de juny, a les 18.15h, la Biblioteca Martorell acollirà la presentació del llibre Contes catalans d’avui i de sempre. Un recopilatori de relats tradicionals convertits en contemporanis per un dels cantautors catalans més estimats: en Cesk Freixas.

A les, 20.00h, a la plaça de Les Cultures es farà el pregó de la Festa de la Música a càrrec d’Anna Roig, cantant i professora de l’Escola Municipal de Música de Martorell. A les 20.15h, Jam session d’estiu, una bona manera de compartir música, buscant l’espontaneïtat dels intèrprets i com a banc de proves dels músics de l’Escola de Música de Martorell i tot aquell que s’hi vulgui presentar.

L’Escenari Secret Musical es farà, a les 21.00h, des de la plaça de Les Cultures. Una activitat sorpresa, gratuïta i adreçada a un grup reduït d’espectadors, que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona. A més de reivindicar espais no habituals del municipi per a la difusió artística, permet donar a conèixer formats escènics i musicals no habituals a la temporada regular. Reserva de places a entrades.martorell.cat.

A partir de les 22.00h, Pianobar per als amant de la música i el bon beure. Podreu cantar al voltant del piano, amb música de sempre amb swing, bossa nova, blues, jazz o rhythm & blues mentre us serveixen tot tipus de còctels.

Dissabte 18 de juny, de 10.00 a 13.00h, es gaudirà de la sessió musical de DJ Like al mercat setmanal de Buenos Aires. A les 20.00h, a la plaça de Les Cultures, actuació de Gabriel Kazz amb Change the World, Sonora amb Los Saboteadors i Lildami amb Viatge en espiral. La nit la clourà una nova sessió de Dj Like.

Diumenge 19 de juny, a les 12.00h, els jardins d’Apel·les Mestres acolliran Folkids amb Pep López i Sopars de Duro. Ball folk de participació directa amb el públic familiar i els infants. Col·labora La Xarxa d’Espectacle Infantil i Juvenil.

A l’Auditori Joan Cererols, a les 19.00h, concert de la Coral Ars Nova que ens presentarà Cançons d’Amor i de Pau. I a les 19.00h, a la Nau 2, el millor del pop dels anys 80 i 90 es barreja amb èxits internacionals i les millors cançons de l’estiu a El Musical dels 80s i 90s. Venda d’entrades al web entrades.martorell.cat.

A l’Auditori Joan Cererols, dilluns 20 de juny, a les 18.15h, hi haurà un concert de conjunts instrumentals, combo de veus i Big Band de l’Escola de Música. I a partir de les 20.00h, a la plaça de Les Cultures concert de combos.

També a l’Auditori, dimarts 21 de juny, a les 17.30h, es farà la cantata El follet valent amb els alumnes de Sensibilització de l’Escola Municipal de Música, que ens explicaran aquest bonic conte musical. I a les 18.30h, serà el torn dels conjunts instrumentals, orquestra i banda.

Com a cloenda, dimecres 22 de juny, a les 18.15h, s’oferirà a l’Auditori Joan Cererols una mostra dels diversos conjunts instrumentals, cor d’adults i combos de l’Escola Municipal de Música.