L’Arc de Sant Martí programa vacances a l’agost i més activitats d’estiu

2258
Vacances de l'Arc de Sant Martí
Vacances de l'Arc de Sant Martí

La Fundació Privada Arc de Sant Martí, que atén persones amb altres capacitats intel·lectuals, recupera els torns de vacances per als usuaris aquest estiu. El proper agost s’organitzaran 4 grups de vacances d’una setmana de durada, i que es distribuiran en dos torns i tres destinacions diferents. El centre també programa altres activitats d’estiu tant per a infants com per a adults, i el servei Respir.

Salou, Cambrils i Llanera de Solsonès seran les destinacions de vacances, amb un centenar de places ofertades. Un primer torn serà del dia 1 al 7 d’agost, amb un grup que anirà a Salou i un altre a Cambrils -enfocats als que prefereixin destinacions de platja-. El segon serà del 7 al 13 d’agost, amb un grup a Salou i un altre a l’alberg Auró Natura -a Llanera de Solsonès, entre Solsona i Torà-, per als que prefereixin muntanya i natura.

Per la gerent de la Fundació, Rosa Cadenas, “és una gran alegria recuperar la normalitat i tornar a fer gairebé tots els torns d’abans de la pandèmia”. Recorda que “encara queden algunes places disponibles per als diferents grups, que es dissenyen segons les necessitats de suport de cadascú, buscant una bona convivència i la tranquilitat de les famílies”.

Rosa Cadenas, gerent de l'Arc de Sant Martí

Cada torn de vacances es basa “en grups petits, que van a hotels de 4 estrelles ubicats molt a prop de la platja en el cas de les destinacions de mar, i ben situats si són a la muntanya”. Destaca que “és una oferta variada i sota demanda, en la que s’escolten i s’intenten portar a terme les propostes i peticions que ens fan els mateixos usuaris, sempre adaptades i amb els suports necessaris”.

Rosa Cadenas, gerent de l'Arc de Sant Martí

Cadenas lamenta que enguany només hi hagi un grup subvencionat per la Imserso -el primer torn a Salou- i detalla que “queden poques places disponibles per als diferents torns”. Per a més informació i inscripcions, insta les persones interessades a enviar un correu a lleure@arcdesantmarti.cat o bé a visitar les instal·lacions de l’Arc de Sant Martí al Centre Cultural.

Altres propostes de lleure d’estiu

L’Arc de Sant Martí també ha dissenyat altres activitats de lleure d’estiu. La seva gerent explica que en el cas dels infants amb altres capacitats intel·lectuals que estan escolaritzats, quan acaben el curs se’ls canalitza amb la resta d’infants cap a les activitats ordinàries ‘L’Estiu a la teva Escola’ que proposa l’Ajuntament.

Tot i així, matisa, “sempre queden situacions on és recomanable que estiguin en un grup més específic” i per això han creat una iniciativa paral·lela, el casal ‘L’Estiu a l’Escola’ al centre José Echegaray “del 27 de juny al 29 de juliol, per setmanes, amb opció de menjador”. I per als usuaris adults, activitats lúdiques des de mitjans de juliol “com ara anar a la piscina, a la platja, a la muntanya, de ruta per Barcelona…qualsevol proposta per passar els dies de calor entre amics i el millor possible”.

Rosa Cadenas, gerent de l'Arc de Sant Martí

D’altra banda, des de l’Arc de Sant Martí s’ofereix també el servei Respir que, ara en període d’estiu, pren especial rellevància. Es posen a disposició habitatges del Complex Arc de Sant Martí per a estades curtes de persones amb altres capacitats, que conviuen amb els residents del centre. Cadenas explica que aquest servei “permet la conciliació per a la resta de membres de la família, sigui per raons de treball o de vacances”.

Rosa Cadenas, gerent de l'Arc de Sant Martí

Tant per al servei Respir com per a les activitats d’estiu per a infants i adults, l’Arc de Sant Martí remet les persones interessades al correu lleure@arcdesantmarti.cat o a l’atenció presencial al Centre Cultural.