Alba Padró presenta a la Biblioteca una guia per resoldre dubtes al voltant de la lactància

935
Alba Porta, autora de 'Somos la leche'
Alba Porta, autora de 'Somos la leche'

L’auxiliar de clínica, consultora internacional i experta en lactància materna, Alba Padró, ha passat aquest dimarts per la Biblioteca Martorell per presentar Somos la leche. Dudas, consejos y falsos mitos sobre la lactancia. Un llibre que pretén solucionar els dubtes que genera l’alletament matern, i desmentir tòpics i mites al voltant d’aquesta opció. Per Padró, moltes mares se senten desemparades per falta d’informació i assessorament, i abandonen l’alletament. Recomana llegir, observar i demanar ajuda professional.

Padró és mare de dues filles. Durant el temps que les va alletar, es va sentir “molt sola i sense saber a qui consultar els dubtes que tenia”. Per això, va començar a investigar al voltant de l’alletament per difondre’n tots els coneixements. De la investigació va passar a la difusió. Un botó de mostra: és la col·laboració al diari Ara del bloc Som la llet i l’any 2015, junt amb la seva sòcia Maria Berruezo, va crear una app (LactApp) que assessora, les 24 hores dels 365 dies de l’any, les mares sobre els dubtes al voltant de la lactància.

Alba Padró, autora del llibre

Finalment, tots aquests coneixements han arribat en negre sobre blanc, a través de Somos la leche. Dudas, consejos y falsos mitos sobre la lactancia, publicat per Grijalbo. “És el llibre que a mi m’hauria agradat llegir quan estava alletant. Una mini guia en la que puguis trobar, apartat per apartat, tot el que està passant durant l’alletament i preveure què pot passar d’aquí a uns dies, com planificar la tornada a la feina, com arribar preparada al període de lactància i decidir sobre quan i com”.

Alba Padró, autora del llibre

Padró parteix de la idea bàsica que “la lactància és un fet biològic, però complex. No és tan fàcil com posar-se la criatura al pit i pensar que tot funcionarà”. La ponent explica que “cal interpretar les senyals de la criatura, saber què li passa en cada etapa, com canviarà la lactància”. Per ella, resoldre els dubtes pot evitar que moltes dones deixin de donar el pit als seus fills”. Finalment, fa quatre recomanacions bàsiques: “llegir i informar-se sobre el tema; observar com s’alleta abans de parir per tal de trobar la posició correcta; participar d’un grup de suport per conèixer alguna assessora experta o llevadora de referència només sortir de l’hospital i finalment, “demanar ajuda quan sorgeix alguna dificultat. Esperar que els problemes se solucionin sols no funciona. Alletar no fa mal, aquest és un gran mite”.

Alba Padró, autora del llibre

La xerrada ha format part dels actes commemoratius de la Setmana de la Lactància Materna, que va celebrar l’Hospital de Martorell del 30 de setembre al 5 d’octubre. L’ha presentada la cap de llevadores de l’Hospital Sant Joan de Déu de Martorell, Montserrat Batlle, i l’ha presidida l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa.