Alba Padrós i Max Pérez presenten un llibre per apropar tothom al pensament filosòfic de Pujols

1079
Alba Padrós i Max Pérez
Alba Padrós i Max Pérez

Els joves filòsofs Alba Padrós i Max Pérez van tornar ahir a Martorell per presentar a la Torre de les Hores un nou volum divulgatiu de la figura de Francesc Pujols. Es tracta del llibre Una introducció necessària al pensament de Francesc Pujols, escrit a quatre mans i publicat per Edicions i Propostes Culturals Andana.

L’obra és una síntesi de tot el material que Padrós i Pérez han recopil·lat sobre Pujols mentre preparaven la publicació del pròleg escrit pel filòsof per a La Matemàtica de la Història, l’obra magna d’Alexandre Deulofeu. Un llibre que també es va presentar recentment -el passat 27 de novembre- a la Biblioteca Martorell.

Padrós i Pérez reivindiquen la vessant més filosòfica de Pujols, que consideren menys coneguda que la projecció cultural o històrica del personatge. Tots dos van detallar les característiques principals d’aquesta creació, que han dividit en dos blocs, i que consideren adient tant per als estudiosos en el món pujolsià com també per a aquelles persones que no en tinguin coneixements previs.

Alba Padrós i Max Pérez, autors

El doctor en Filosofia Ramon Alcoberro, qui va ser professor d’Alba Padrós i Max Pérez, va ser present a l’acte de presentació del llibre i va destacar la importància que dos joves aprofundeixin en la filosofia catalana.

Ramon Alcoberro, doctor en Filosofia

Alcoberro va lloar el paper divulgador de la Fundació Francesc Pujols i va assenyalar que el filòsof de la Torre de les Hores va ser un “personatge important per si mateix, un intel·lectual amb certa projecció universal enmig de l’Europa d’entreguerres”.

Ramon Alcoberro, doctor en Filosofia

La Fundació Francesc Pujols va posar fí als actes d’aquest 2019 amb la presentació d’Una introducció necessària al pensament de Francesc Pujols, a la que hi van assistir, entre d’altres, el regidor de Cultura, Museus i Patrimoni Històric de l’Ajuntament de Martorell, Andreu González Castro.