Serveis Socials i la Fundació Naturgy expliquen a famílies vulnerables com reduir la factura energètica

1530
Sessió Escola d'Energia Naturgy
Sessió Escola d'Energia Naturgy

Serveis Socials Bàsics de l’Ajuntament de Martorell ha organitzat aquest matí a El Círcol una sessió formativa de l’Escola d’Energia de la Fundació Naturgy. Una desena de persones en situació de vulnerabilitat ha après pautes per fer un consum energètic més eficient, reduint l’import de la factura sense perdre les condicions de confort a la llar.

A les sessions de l’Escola d’Energia es treballen temes relacionats amb l’eficiència energètica o l’optimització de factures. També s’identifica qui pot tenir accés al bo social, i se’ls ajuda a sol·licitar-lo. Es tracta de donar eines a les persones més vulnerables, perquè puguin minimitzar l’impacte del cost energètic aplicant les mesures i consells explicats en els tallers.

“Sovint, no sabem interpretar a la factura quines són les despeses fixes i quines les de consum. Quan ens assessoren, ens podem adonar que la potència contractada és major de la que necessitem, i que reduir-la ens pot ajudar a estalviar al voltant d’uns 50 o 100 euros l’any. També s’ha de tenir en compte la tarifa per hores, altres complements com cobertures i assegurances, i si estem al mercat lliure o al regulat”, indica la referent del Servei d’Acollida, Diversitat i Accions Comunitàries de Serveis Socials Bàsics de Martorell, Lola Romero.

Lola Romero, referent del Servei d'Acollida, Diversitat i Accions Comunitàries

“Des de Serveis Socials Bàsics, volem anar repetint aquestes formacions per a professionals, famílies en situació de vulnerabilitat i població en general. De cara al 2020, tenim la intenció de programar-ne més, perquè els usuaris estiguin informats i puguin actuar en conseqüència”, apunta Romero.

Lola Romero, referent del Servei d'Acollida, Diversitat i Accions Comunitàries

La Fundació Naturgy també va realitzar dilluns passat una formació a tècnics de Serveis Socials Bàsics, l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor i Càritas Martorell, òrgans que està en contacte habitual amb les famílies vulnerables. Enguany, la Fundació Naturgy ha organitzat 144 sessions de l’Escola d’Energia a la província de Barcelona, a las quals han assistit gairebé 1.500 persones en situació de vulnerabilitat.