Alcalde i regidors visiten els infants japonesos que fan estada esportiva a Martorell

648

L’alcalde de Martorell Xavier Fonollosa i diversos regidors han saludat aquest dilluns al matí al Pavelló Esportiu Municipal els infants japonesos que fan estada esportiva a la població per aprendre conceptes de futbol sala. Acompanyat de la regidora d’Esports Belén Leiva, Fonollosa ha donat la benvinguda a infants i tècnics nipons. L’expedició fa una estada des de dissabte i fins el 2 d’abril a Catalunya, sota la coordinació del tècnic del Sala5 i de l’AE Martorell Ryuji Suzuki i amb el suport de les dues entitats.

“Esperem que esteu bé aquí a Martorell, que ho passeu molt bé aquests dies, que feu moltes amistats de les que duren i que l’estada us serveixi per aprendre i conèixer moltes coses i veieu com vivim la gent a Catalunya”. Així s’ha expressat l’alcalde Fonollosa a l’expedició japonesa, acompanyat al centre de la pista del Pavelló Esportiu per la regidora Belén Leiva, i amb el tècnic amfitrió Ryuji Suzuki fent les traduccions al japonès.

El batlle martorellenc ha suggerit la possibilitat de futur de donar continuïtat al projecte “amb la idea de fer un retorn a aquesta visita, amb una estada de nens de Martorell al Japó”. Mentrestant, han començat a concretar una recepció de la delegació japonesa a l’Ajuntament de Martorell en el transcurs de la setmana.

Tercer any consecutiu d’estada

Tretze infants d’edats benjamí, aleví i infantil de ciutats japoneses com Tòquio, Osaka, Nara i Kyushu fan estada a casa nostra entre el 23 de març i el 2 d’abril. Durant aquests dies “els nens aprenen conceptes de futbol sala, coneixen llocs i fan noves amistats. El món es globalitza, però l’intercanvi l’hem de fomentar cara a cara, no tant per internet”, explicava el màxim responsable de l’experiència, el tècnic del Sala5 i de l’Associació Esportiva Martorell, Ryuji Suzuki.

Suzuki va iniciar aquestes estades amb infants i tècnics compatriotes seus fa tres anys “com a manera d’agraïr tot el que he après i m’han donat aquí, i per transmetre-ho a infants del meu país”. Per ell, al país del sol naixent encara els manquen “entrenadors més preparats i els fonaments del futbol sala” per assolir el nivell de països com Espanya: “el problema no és de qualitat tècnica, sinó de millorar aspectes de mentalitat, de presa de decisions durant un partit i de competitivitat”.

Calendari d’activitats molt atapeït

Aquests dies, tècnics i infants participen en matinals de tecnificació en les que, a més de Suzuki, reben l’assessorament del president del Sala5 Jordi Gay i de diversos entrenadors del club vermell i de l’AE Martorell. Dins l’apretat calendari s’inclouen diversos partits amistosos i visites a la ciutat de Barcelona i a les instal·lacions del FC Barcelona. La passada nit, els infants japonesos han dormit a casa de nens martorellencs i durant aquest dilluns de Pasqua han compartit la sessió de tecnificació amb ells.