Caramelles de Martorell canta a La Vila i Buenos Aires i lliura una gran mona de Pasqua

1013

Les Caramelles de Martorell s’han posat en marxa aquest diumenge recorrent durant tot el matí diferents espais de La Vila i del barri de Buenos Aires. Prop d’un centenar de cantants de totes les edats han fet el recorregut en dos trenets per cantar a la sortida de missa de les parròquies de Santa Maria i de Crist Salvador. També han estat presents a la plaça de la Vila, on s’ha lliurat la mona de Pasqua als propietaris de la butlleta guanyadora del sorteig, la família Fabregat-Mitjavila. Aquest dilluns, els caramellaires recorreran els barris de Can Carreras, el Pla, Les Bòbiles i el Camí Fondo.

Els caramellaires han interpretat La marxeta de la Trobada, Cantem somriures i el tema del Club Super3 Akigam i s’han citat de bon matí per iniciar el recorregut amb el suport de dos trenets. En el primer dels dos dies de caramelles, el grup ha cantat al barri de Rosanes, a La Mina, al Pont del Diable, a l’exterior de la parròquia de Crist Salvador, a la part final de la missa a la parròquia de Santa Maria i a la plaça de la Vila, amb rebuda de les autoritats locals, encapçalades per l’alcalde Xavier Fonollosa.

La Mercè Miró i la Núria Bonastre s’han encarregat enguany de la direcció musical. Bonastre ha destacat que “als assajos ha anat venint la gent i no ha costat gaire aprendre les cançons, perquè una d’elles és recuperada d’anys anteriors, i una altra de la Trobada de 2006 a Viladecavalls”. Una de les coordinadores de Caramelles de Martorell, Dolors Gil, ha destacat que “aquesta és una activitat molt familiar. Ens venen àvies, avis, pares, mares, tietes, tiets…i nens petits i mitjans. De nens grans costa més tenir-ne, però també hi ha una franja de jovent de 16 a 18 anys que col·labora amb els instruments musicals. La tradició no té edat”.

Els Fabregat-Mitjavila s’emporten la gran mona de Pasqua

La família Fabregat-Mitjavila ha estat la guanyadora del premi de la mona de Pasqua que sorteja l’entitat caramellaire. El premi ha consistit en una base de pastís de gema i fruita confitada de la pastisseria Artigues i dues peces de xocolata de l’empresa sadurnidenca Simón Coll. L’agraciada Anna Fabregat ha reconegut que va adquirir la butlleta guanyadora del número 7.188 “a darrera hora, el dijous a la tarda. Mai m’havia tocat, i m’ha fet il·lusió perquè sempre col·laborem amb aquesta tradició de Martorell”. Fabregat ha dit que la mona es compartirà “entre familiars, amics i veïns”.

Recorregut de dilluns

Aquest dilluns 28 de març, els caramellaires es trobaran a la plaça de l’Era del Pedró, a les 09.30h. Des d’allà, faran recorregut pel carrer de Sant Joan, el camí del Riu, el carrer de Montserrat, la rambla de Les Bòbiles i la Residència Sant Joan de Déu. La cita acabarà a la plaça de Les Cultures, a les 13.00h.