Allargar la vida útil dels objectes, fita assolida del 9è Mercat d’intercanvi i segona mà

1095

Coincidint amb la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Martorell ha organitzat aquest matí el 9è Mercat d’intercanvi i segona mà a la rambla de les Bòbiles. Tot i la pluja matinera, una setantena de particulars s’hi ha sumat a la iniciativa, amb l’objectiu de desprendre’s d’aquells objectes en bon estat que ja no fan servir.

El regidor de Planificació Urbanística, Medi Ambient i Habitatge, Adolf Bargués, ha dit que el mercat “pretén potenciar la reutilització d’objectes usats i promoure un consum responsable, allargant la vida útil dels productes. L’activitat genera intercanvi de mercaderies, sense excloure’n la compravenda, i enriqueix les relacions humanes”. Segons Bargués, hi ha públic per a tot i no és una competència al petit comerç. La voluntat és que els propis paradistes puguin autogestionar l’activitat, que actualment impulsa l’ajuntament.

Paradistes satisfets
Sara Morral és una jove martorellenca que ha decidit vendre “tirada de preu” la roba en bon estat que ja no fa servir. “És una manera de donar un segon ús a les meves coses; un intercanvi d’objectes, però també de cultures, molt positiu pel barri”.

Juan Antonio Corrales hi participa per tercera vegada. Ofereix les joguines noves i usades dels seus fills que guarda al traster. “Són coses que tenen un valor residual, d’aquesta manera faig neteja i guanyo alguns diners”, ha afirmat.

Roba i articles per a infants és el que ha venut, principalment, Cristina Fortuny, paradista al mercat per cinquè cop. “És una bona manera de reciclar i donar una segona oportunitat als objectes. Surt a compte i es gaudeix”.

Punt informatiu i tallers
La Regidoria de Medi Ambient ha instal·lat un punt informatiu on s’han donat a conèixer “les problemàtiques ambientals que genera el consum d’alguns productes d’ús quotidià i els objectes alternatius que ajuden a reduir residus”, segons ha explicat la tècnica de Medi Ambient, Glòria Carrera. També s’hi ha donat informació de les botigues de productes de segona mà que existeixen a Martorell.

Paral·lelament, han organitzat dos tallers gratuïts per a infants de 6 a 12 anys. Un per aprendre a fer bosses a partir de paper reciclat i un altre per crear un portamonedes amb brics reutilitzats. El passat 27 de novembre, una desena d’infants van participar al taller per elaborar un embolcall d’entrepans, amb tela i plàstic reciclat, al Centre Cultural.