Alumnes del Col·legi La Mercè participaran al programa d’Educació Financera, impulsat pel IEF i la Generalitat

1847
Tallers educació financera EFEC
Tallers educació financera EFEC

Els alumnes de 4t d’ESO del Col·legi La Mercè participaran, els dies 18 i 19 d’abril, en un taller del programa d’Educació Financera impulsat per l’Institut d’Estudis Financers (IEF), el Departaments d’Ensenyament i la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda de la Generalitat de Catalunya, així com les principals entitats financeres i associacions professionals del país.

Els tallers duren una hora i faciliten que els joves prenguin decisions financeres amb coneixement. Jordi Martínez, coordinador del programa d’Educació Financera a les Escoles de Catalunya (EFEC), remarca que “el taller serveix perquè els alumnes aprenguin a interpretar un seguit de conceptes bàsics en economia, com ara, una nòmina salarial, el funcionament dels productes de crèdit o els perills que suposa l’endeutament”.

Jordi Martínez, coordinador del programa EFEC

La 5a edició del programa EFEC, tallers d’educació financera bàsica per alumnes de 4t d’ESO de les escoles públiques, concertades i privades de Catalunya, s’emmarca en les recomanacions d’organismes internacionals (OCDE), amb la finalitat de “dotar la ciutadania de millors competències per a poder gestionar i augmentar els estalvis, i evitar episodis com l’endeutament o l’exclusió financera”.

La peculiaritat del programa és que els tallers són impartits majoritàriament per treballadors voluntaris (professionals del sector financer-econòmic en exercici o jubilats), i que són prèviament formats per l’Institut d’Estudis Financers. En aquesta 5a edició també s’han format més de 100 professors de Secundària que tenen l’opció d’impartir directament els tallers.

Jordi Martínez, coordinador del programa EFEC

El tallers es faran al Col·legi La Mercè el 18 d’abril, a les 15.00h, i el 19 d’abril, a les 10.00h. En total, 320 centres escolars d’arreu del territori s’han apuntat al programa. Durant les quatre edicions anteriors, s’han impartit 10.300 tallers per a 55.000 alumnes.

www.efec.cat