Alumnes del PFI-PTT interactuen amb la gent gran amb els projectes ‘Ens posem guap@s’ i ‘Avis 2.0’

1806
'Posa't guap@'
'Posa't guap@'

Els alumnes del Programa de Formació i Inserció-Pla de Transició al Treball (PFI-PTT) estan participant al programa ‘Ens posem guap@s’, un taller de maquillatge amb els usuaris de les residències Sant Joan de Déu i Anoia. A més, als esplais d’avis estan duent a terme el taller ‘Avis 2.0’ per ajudar la gent gran a fer servir els seus smartphones. Ambdós projectes compten amb el suport de la Regidoria d’Ensenyament i la Unitat de Gent Gran Activa de l’Ajuntament de Martorell.

El programa ‘Ens posem guap@s’ són sessions d’estètica i maquillatge en què 16 alumnes del PFI-PTT de Comerç ajuden els residents a millorar la seva imatge i autoestima. En paral·lel, gaudeixen plegats de jocs de taula, com el dòmino, el parxís, els escacs o les cartes. Dolors Caro, professora del PFI-PTT, comenta que “és una acció de solidaritat i de conscienciació sobre la tercera edat. Integra continguts multimèdia dins l’aula, perquè a final de curs fem uns vídeos de l’activitat que compartim amb els residents. També treballem la llengua oral i escrita, tot aprofitant la relació amb les persones que estan a la residència”.

Dolors Caro, professora PFI-PTT

La Nativitad Rodríguez, usuària de la Residència Sant Joan de Déu, afirma que és “una experiència intergeneracional molt enriquidora”, i que els joves els “aporten alegria i entreteniment durant unes hores”.

Natividad Rodríguez, usuària Residència Sant Joan de Déu

Les alumnes del PFI-PTT Valeria López, Lorena Domingo i Natalia Vicente han gaudit molt de les sessions perquè, mentre maquillaven, pintaven les ungles o repassaven les celles, han pogut conèixer la basta experiència vital dels residents i estretar-ne lligams.

Valeria López, Lorena Domingo i Natalia Vicente, alumnes PFI-PTT

Mentrestant, 16 alumnes de PFI-PTT de Mecànica han anat als esplais d’avis per desenvolupar el programa ‘Avis 2.0’, trobades d’una hora entre alumnes i gent gran per ensenyar-los a treure el màxim rendiment del seus telèfons mòbils, tauletes digitals o ordinadors.

Dolors Caro, professora PFI-PTT

Els joves traslladen la informació i resolen dubtes sobre l’ús dels aparells. Els avis i àvies, a canvi, els expliquen la seva vida laboral, eines que han fet servir fins a la jubilació per resoldre possibles dificultats o els canvis tecnològics que han viscut.

Els programes ‘Ens posem guap@s’ i ‘Avis 2.0’ ajuden també a combatre el possible aïllament social o comunitari, establir relacions intergeneracionals entre la gent gran i els joves adolescents per tal d’afavorir una millor convivència mitjançant la creació de sinergies positives durant els tallers. Fomentar l’empatia i la paciència dels joves.