Alumnes martorellencs reflexionen sobre les addiccions o la diversitat sexual rodant els seus propis curtmetratges

985
'Reacciona'
'Reacciona'

La 6a edició del projecte ‘Reacciona’ ha arribat aquest dijous a la seva fi amb la presentació de vuit curtmetratges realitzats per alumnes de set centres educatius martorellencs. La Regidoria de Joventut, amb el suport del Taller de Cinema, impulsa aquest programa per tal de facilitar el treball preventiu i educatiu amb els joves. Enguany, les temàtiques treballades han estat les addiccions i la diversitat sexual.

Els alumnes de 2n de Batxillerat Humanístic del Col·legi La Mercè han presentat Drogada d’amor; els alumnes de 2n de Batxillerat A de l’Institut Pompeu Fabra Mudar la pell; els de 2n de Batxillerat B del mateix centre Família moderna; els de 3r d’ESO de l’Institut Joan Oró White; els alumnes del Centre de Formació d’Adults Los oscuros secretos del alma; els del Programa de Formació i Inserció – Pla de Transició al Treball (PFI-PTT) han rodat Dins el meu cor i Sàvia decisió, i la Unitat d’Escolarització Compartida (UEC ) de la Institució Escolar Balmes No val la pena.

La regidora en funcions de Joventut i Benestar Social, Cristina Dalmau, ha recordat que “vam apostar per aquest projecte fa sis anys amb pocs instituts i, poc a poc, s’hi han anat sumant. Des de l’Ajuntament hem anat posant els recursos que han fet falta per poder continuar endavant. Avui podeu veure els curtmetratges dels companys i descobrir què us ha aportat participar d’aquesta iniciativa”.

Cristina Dalmau, regidora en funcions Joventut i Benestar Social

El director del Taller de Cinema, Jaume Fargas, ha agraït “la implicació dels alumnes i la flexibilitat dels centres educatius a l’hora de realitzar el projecte”. “Podien triar entre la temàtica LGTBi+ o les addiccions a les drogues o a l’alcohol. Segons la temàtica escollida, feien dinàmica orientativa amb les psicòlogues del Centre de Psicologia Origo, escrivíem els guions, fèiem el rodatge i muntatge. Tots els curtmetratges tenen el seu grau de reflexió i estem contents del resultat. És important que la gent els vegi, que es facin virals i siguin un granet de sorra per conscienciar la gent sobre aquestes problemàtiques”.

Jaume Fargas, director Taller de Cinema

En acabar la presentació s’ha fet un passi de preses falses i making off. Les psicòlogues d’Origo Alba Ruiz i Neus Fàbregas han fet les conclusions finals. Cada alumne s’ha endut a casa un DVD amb una còpia de tots els curtmetratges presentats.