L’Hospital Sagrat Cor tornarà a unir esport amb solidaritat en defensa de la salut mental

522

La 7a Cursa i Marxa Solidàries en defensa de la salut mental se celebrarà aquest diumenge, promogudes per l’Hospital Sagrat Cor de Martorell de Germanes Hospitalàries. De nou, ho farà amb el format de quatre proves diferents adaptades a diferents públics.

Per una banda, la cursa de 10 quilòmetres que recorre part del Parc Forestal de Can Cases. De l’altra, la marxa de 7’6 quilòmetres. La marxa per als interns, que és d’un quilòmetre, i les curses infantils, (de 100 i 400 metres) posaran punt i final a una cita que vol reunir fons per a la Fundació Benito Menni, una entitat que lluita per garantir el dret a la salut mental en els països més desfavorits, i amb què les Germanes Hospitalàries col·laboren estretament. A banda, els participants col·laboraran també amb Creu Roja Baix Llobregat Nord donant un quilogram d’aliments en el moment de fer la inscripció.

L’infermer del centre hospitalari i col·laborador de la cursa, Carlos Márquez, admet que la intenció de la prova de diumenge és donar visibilitat als malalts mentals i fer-los encaixar en el dia a dia.

Carlos Márquez, infermer i col·laborador cursa

En aquest sentit, reconeix que la prova d’un quilòmetre que fan els interns n’és la millor mostra. Els participants la preparen, se la prenen com una prova d’alçada i la fan acompanyats per corredors d’altres proves.

Carlos Márquez, infermer i col·laborador cursa

La primera cursa que engegarà serà la de 10 quilòmetres (8.30h). Uns cinc minuts més tard donarà sortida la marxa de 7’6 quilòmetres. La marxa dels interns coincidirà amb l’arribada de tots els corredors i cap a les 10.30h començarà, mentre que la cursa infantil ho farà a les 11.00h i serà l’última de les quatre proves que es correrà. Més tard, es lliuraran els premis als guanyadors i se celebrarà el sorteig de productes que han donat els patrocinadors.

Les estimacions de participació superen els 1000 corredors i caminaries, entre les quatre proves. El gruix de corredors es concentrarà a la prova de 10 quilòmetres, on n’hi ha inscrits 600. En l’edició anterior, Carles Montllor i Sara Prescoli van ser els més ràpids en fer el recorregut de 10 quilòmetres.