AMCAM commemora 25 anys amb una exposició de patrimoni i de cartells d’activitats

2080
Martorell sobre rodes
Exposició AMCAM

L’Associació de Motos Clàssiques i Antigues de Martorell (AMCAM) ha inaugurat, aquest dissabte, l’exposició anual de l’entitat Martorell sobre rodes.  Fins al 24 de setembre, a la sala d’exposicions de l’Enrajolada Casa-Museu Santacana es podrà visitar la recopilació dels cartells dels 25 anys, fotografies representatives i tres motos antigues. La inauguració ha anat a càrrec de l’alcalde Xavier Fonollosa, el president de l’entitat, Mario Céspedes, i un dels socis fundadors de l’entitat, Jordi Baron. Hi ha assistit els regidors de govern, Josep Casasayas, Sergi Corral, Míriam Riera, Lluís Esteve i Albert Fernández i un nombrós grup de socis i simpatitzants de l’entitat.

L’AMCAM va començar a caminar l’any 1992 de la ma d’un grup d’amics apassionats pel món del motor i, 25 anys després, sumen més de 150 socis a través de les seves cinc seccions: les motos clàssiques, el clàssic Vespa Martorell, les motos pre-guerra, les motos actuals i els cotxes clàssics. Se’ls pot veure implicats en molts esdeveniments importants de la població com la Fira de Primavera, la Diada o l’Artesanàlia. També col·laboren amb l’Associació local de lluita contra el Càncer, el Patronat de la Cavalcada de Reis o Creu Roja.

Martorell sobre rodes
Alcalde, Màrio Céspedes i regidors inauguren exposició de l’AMCAM

Entre el seu patrimoni hi trobem tres motos emblemàtiques completament restaurades i que “podem veure a l’exposició commemorativa: la BSA, la Sanglas de la Guàrdia Urbana de Martorell i la Lambreta cedida pel martorellenc Lluís García. L’exposició també recull els cartells de 25 anys d’activitats” assenyalava el president de l’Associació de Motos Clàssiques i Antigues de Martorell, Mario Céspedes.

Mario Céspedes, president de l'AMCAM

“AMCAM és passió pel motor i per Martorell” així ha definit l’alcalde Xavier Fonollosa l’esperit del club que celebra aquest quart de segle. Fonollosa ha afegit que “la seva implicació i entrega els ha convertit en una de les entitats més emblemàtiques de Martorell” i ha afegit que “feu una feina impecable que explica a les generacions actuals d’on venim”. Per tot plegat els ha volgut felicitar en aquest moment tan especial per a l’associació.

Xavier Fonollosa, alcalde

25 anys fent arqueologia del motor

Jordi Barón és un dels fundadors de l’AMCAM. Durant la inauguració de Martorell sobre rodes ha recordat que “una exposició a cal Ferreret i una petita excursió a Can Bros va animar a un petit grup d’amics a organitzar la primera concentració de motos de l’11 de setembre i la sortida a la Creu de l’Aragall. Vam començar 4 i ara ja en som més de 150”.

Per Barón, el més important del club “són les persones que, amb les nostres diferències, hem estat capaços de compartir una afició i crear un club fort que ara té un patrimoni important amb més 500 fotografies i les motos antigues restaurades”.

Jordi Barón, fundador AMCAM

Aquest apassionat del motor clàssic reconeix que amb la tasca de restauració “som com arqueòlegs perquè les motos que hem restaurat han requerit d’un treball d’informació previ que quedarà per a les futures generacions”. Per tot plegat, Barón ha reconegut “la feina de tots els membres de l’entitat que ja no hi són i que van fer el primer pas per ser el que l’AMCAM és 25 anys després”.

Jordi Barón, fundador AMCAM

La commemoració continuarà per la Diada

El plat fort de la commemoració serà la 25a sortida de motos que faran dilluns, Onze de Setembre. La concentració de vehicles es farà a les 08.15h a la plaça de l’Església. Els participants aniran a esmorzar a Ca n’Oliveras. Després rodaran fins a la Creu de l’Aragall, on hi exhibiran una senyera, cantaran Els Segadors i retornaran cap a Martorell, a les 12.45h. Completaran la matinal, amb un aperitiu.