Ampliat el termini de candidatures de l’11è Concurs d’Iniciatives Empresarials

300

Els vuit ajuntaments de la zona nord del Baix Llobregat (Martorell, Abrera, Castellví de Rosanes, Collbató, Esparreguera, Olesa de Montserrat, Sant Andreu de la Barca i Sant Esteve Sesrovires) amplien, fins al 31 de març, el període de presentació de candidatures de l’11è Concurs d’Iniciatives Empresarials del Baix Llobregat Nord. El termini es perllonga 15 dies més del previst per tal de donar a més empreses i joves emprenedors l’oportunitat de participar-hi.

El certamen, emmarcat dins el programa ‘Fem Xarxa, Fem Empresa‘, vol acompanyar empreses i persones emprenedores, contribuint a la seva recuperació i consolidació arran d’aquesta situació excepcional que estem patint. També potenciar l’esperit emprenedor dels estudiants dels centres d’ensenyament secundari del Baix Llobregat Nord, incentivant el seu talent creatiu. A més, busca augmentar la projecció externa dels serveis d’assessorament i acompanyament als projectes empresarials, incrementar el nombre d’usuaris dels serveis a les empreses per la publicitat que suposen aquests tipus d’accions aconseguint alhora una major implicació dels agents econòmics amb els serveis municipals.

En aquesta nova edició es reformulen les categories per adaptar el concurs a la nova situació excepcional que estem vivint generada per la crisi sanitària de la COVID-19. El concurs passa de cinc a tres categories: ‘Millor empresa creada a partir de l’any 2019’, ‘Millor empresa reconvertida davant la COVID-19’ i ‘Millor idea jove de negoci’.

Categories i premis

– ‘Millor empresa creada a partir de l’any 2019’: Premi de 3.000 euros pel guanyador, de 1.000 euros pel segon classificat i 500 euros pel tercer classificat. Es valorarà la originalitat de la idea de negoci, la utilització d’elements innovadors, la diferenciació davant la competència i les accions de promoció, xarxes socials, serveis postvenda i atenció al client.

– ‘Millor empresa reconvertida davant la COVID-19’: Premi de 3.000 euros pel guanyador, de 1.000 euros pel segon classificat i 500 euros pel tercer classificat. Es valorarà la trajectòria de l’empresa, les accions realitzades per a l’adaptació dels seus productes o serveis a la nova situació de mercat, tenint en compte la utilització d’elements innovadors i diferencials de la competència, les accions de promoció en l’establiment, xarxes socials, serveis postvenda i atenció al client.

– ‘Millor idea jove de negoci’: Premi de 2.250 euros repartit entre els centres d’ensenyament i els alumnes participants. A més, es publicarà la millor idea jove de negoci al diari La Bústia del Baix Llobregat Nord. Premi adreçat a treballs realitzats per alumnes de batxillerat i de cicles formatius de grau mitjà o superior de centres d’ensenyament secundari ubicats a qualsevol dels municipis del Baix Llobregat Nord. Els projectes es podran presentar de forma individual o en grups d’alumnes i podran ser presentats per alumnes matriculats el curs actual o el curs anterior. Es valoraran les idees amb escassa presència als municipis, la solidaritat, la descripció detallada de la idea de negoci, la coherència de la idea, el disseny del logotip de l’empresa i la viabilitat tècnica.

Requisits i inscripcions

Poden participar-hi aquelles empreses que tinguin el seu domicili social o activitat econòmica a qualsevol dels municipis organitzadors. S’exclouen expressament de la participació en el concurs les entitats sense afany de lucre i empreses el capital de les quals estigui participat per una administració pública. Tampoc podran participar-hi aquelles empreses que hagin estat premiades en edicions anteriors.

Per a la presentació de candidatures d’empreses i idea jove de negoci serà necessari registrar, degudament emplenada, la documentació que figura a l’apartat 7 de les bases, en qualsevol dels Registres Municipals següents, sigui online o presencialment amb cita prèvia (els ajuntaments que ho ofereixen).

Més informació