‘Sóc responsable’, campanya per esterilitzar i identificar animals de companyia

380

La Fundació per l’Assessorament i Acció en Defensa dels Animals (FAADA) engega la 10a edició del Sóc Responsable, una campanya per identificar i esterilitzar animals de companyia. El servei, a preus reduïts, abasta gossos, gats, fures i conills, amb l’afegitó dels porcs vietnamites enguany. A Martorell, la clínica veterinària Sesvet Dogs hi està adherida.

Els propietaris d’aquests animals han d’inscriure’s a socresponsable.org, per rebre un codi que han de presentar a la clínica veterinària escollida d’un llistat. Al web trobaran els preus màxims dels serveis -identificació; esterilització i panell sanguini-.

Marga Querol és la propietària de Sesvet Dogs a Martorell, situada al carrer d’Esparreguera número 2. Explica que les persones interessades els poden trucar per a informar-se (93 771 31 09), però que s’han de registrar al web.

Marga Querol, propietària de Dogs Sesvet

El servei d’identificació i esterilització a la clínica martorellenca funciona des de principis de febrer i fins el 30 d’abril. Querol el considera “molt important per la salut d’aquests animals, ja que si s’esterilitzen hi ha menys risc de tumors, i i s’evita una sobrepoblació:

Marga Querol, propietària de Dogs Sesvet

Novetat d’enguany, els porcs vietnamites

Aquest any, la FAADA ha inclòs en la campanya als porcs vietnamites, atès que moltes persones van adquirir-ne abans que un Reial Decret de 2019 els catalogués com a “fauna invasora” a tot l’Estat, fet que en prohibeix des d’aleshores la seva comercialització.

Per això, s’ofereix l’opció de declarar la seva tinença a l’administració garantint la identificació amb microxip i la donada d’alta a l’arxiu d’identificació oficial de Catalunya; l’esterilització quirúrgica i la vacunació contra la malaltia d’Aujeszky. L’entitat facilita i fixa al web uns preus màxims per als serveis.

Marga Querol, propietària de Dogs Sesvet

Per realitzar aquestes intervencions i presentar la documentació que “legalitzarà” els animals fins al 31 de desembre de 2021. La FAADA adverteix que, en cas de no inscriure’ls, a partir de l’1 de gener de 2022 ja no es podrà legalitzar-ne cap, i que, de localitzar-ne algun sense documentació, l’administració podria procedir a la seva eliminació.

Des de FAADA es posa de relleu la importància de la campanya per tal de tenir els animals de cada municipi controlats.