Andrés Joya, nou entrenador del primer equip del CB Martorell

599

Andrés Joya (Badalona, 1969) és el nou entrenador del primer equip masculí del Club Bàsquet Martorell. El tècnic, a principis de juny, va arribar a un acord amb la directiva de l’entitat presidida per Laura Amat. Joya pren el relleu de Toni Mesa, qui ha començat una nova etapa al Bàsquet Manresa. El club martorellenc confia en la llarga trajectòria d’Andrés Joya i en la seva experiència en la categoria que afrontarà l’equip, Super Copa Masculina, per a la pròxima temporada.

El nou tècnic del conjunt martorellenc, compta amb més de vint-i-cinc anys de trajectòria com a entrenador i la seva última experiència va ser al sènior masculí ‘A’ del Nou Bàsquet Olesa, també a Super Copa. A mitjans del passat mes de gener, Andrés Joya va marxar de l’entitat olesana sent el primer entrenador d’aquesta nova categoria a la història del club.

La passada temporada, el primer equip masculí del CB Martorell va quedar en l’última posició del Grup C-A de Lliga EBA i el curs vinent competirà a Super Copa Masculina. Andrés Joya es mostra il·lusionat, amb ganes d’arrencar aquest nou projecte i assegura que “conec la categoria i és dura, perquè hi ha equips que es reforcen molt per pujar a EBA. A Martorell estem intentant fer un equip jove, a diferència dels últims anys, i amb ganes de competir en aquesta nova categoria. Volem fer un projecte llarg”.

Andrés Joya, entrenador primer equip CB Martorell

Fins al moment, el CB Martorell ha anunciat la renovació de Xavi Ortiz i les incorporacions de Gerard Bascuñana i Andrés Hernangómez, que fan el pas al primer equip, i de Joel Joya, que arriba procedent del CB Esparreguera. Tot i això, el nou entrenador espera tenir configurat el seu equip tan aviat com es pugui: “Si tot va bé, a finals d’aquesta setmana o principis de la que ve tindrem una plantilla configurada al 80% i amb més tranquil·litat. Després s’acabarà de treballar els últims detalls. La presentació de jugadors està anant a poc a poc perquè hem d’acabar de confirmar, però hem de ser prudents”.

Andrés Joya, entrenador primer equip CB Martorell

Per a la pròxima temporada, Andrés Joya es marca com a repte fer un equip jove, alegre i competitiu amb un projecte sòlid: “Quan acabi el curs, independentment si es puja, es manté la categoria o es perd, vull que el 80% de l’equip continuï. La meva intenció no és només guanyar partit, que vull guanyar-ho tot, sinó que els jugadors creixin. No només jugarem per guanyar partits. Els jugadors, quan acabin la temporada, han de ser millors”.

Andrés Joya, entrenador primer equip CB Martorell

Joya és conscient que el primer equip masculí del CB Martorell ve d’una situació complicada, però es veu capacitat per retornar la il·lusió al club i, sobretot, a l’equip: “Soc molt emocional, però no puc prometre guanyar partits, igual que minuts als jugadors. Només prometo il·lusió i treball diari als entrenaments, que serà clau. La gent està molt il·lusionada, però venen de baixar de categoria i estic convençut que tindrem i que recuperarem la il·lusió”.

Andrés Joya, entrenador primer equip CB Martorell

Aquesta serà la primera experiència d’Andrés Joya al CB Martorell, que és un entrenador que al llarg de la seva trajectòria ha entrenat tant a equips de formació com sènior. Per al pròxim curs, el nou tècnic tenia ganes de continuar en categoria sènior i la trucada del club martorellenc li va fer molta il·lusió, ja que és un repte molt ambiciós. L’staff tècnic que acompanyarà a Joya serà: Albert Gamero i Jordi Martínez, com a entrenadors ajudants, i Alejandro García, com a preparador físic.