La Xarxa tanca programació diumenge amb ‘A quant va la mel?’, als Jardins d’Apel·les Mestres

466

Aquest diumenge 16 de juny, a partir de les 11.00h, la companyia La Tresca i la Verdesca porta fins als Jardins d’Apel·les Mestres l’espectacle familiar A quant va la mel?. És la darrera activitat programada de la temporada de La Xarxa d’Espectacle Infantil i Juvenil, un xou participatiu de jocs i música en directe, adreçat a tots els públics i totalment gratuït. L’acte també forma part de la programació de la Festa de la Música 2024.

La Tresca i la Verdesca és un grup de música per a tota la família que formen en Claudi Llobet, el Jordi López i el Toni López, i que va començar a rodar l’any 1998. Des d’aleshores, ha fet espectacles d’animació, concerts teatralitzats, espectacles de petit format, explicat i escrit contes, impartit formacions, composat música per encàrrec, gravat discs i col·laborat amb d’altres propostes musicals.

El grup “sempre porta jocs que formen el repertori han estat seleccionats per la seva vinculació directa amb la tradició, ja sigui amb l’estructura de les cançons o amb l’ús de determinats elements, i per fer que el públic ocupi tot l’espai creant grups espontanis de jugadors de totes les edats”, tal i com explica la responsable de comunicació de La Xarxa, Cristina Ramírez.

Cristina Ramírez, responsable de comunicació de La Xarxa

Els tres components del grup s’identifiquen molt amb les abelles -pel concepte de treball en equip- i des de fa molts anys es disfrassen d’aquest insecte cada cop que pugen a l’escenari. Un cop allà, prioritzen la comunicació entre els participants, el record de diferents formes de jugar i la sorpresa al llarg de tot l’espectacle.

Els diàlegs, les cançons o els objectes són el fil conductor dels diferents jocs. A més, el grup compon les seves pròpies cançons amb la idea de “defugir dels clixés pedagògics i de les modes musicals, amb la voluntat d’oferir el millor de nosaltres als nens i les nenes, un públic intel·ligent de present i futur”, afirmen.