Aprovades les dues dates festives locals de 2020, que seran el 27 d’abril i l’1 de juny

3695
Ple Municipal de juliol 2019
Ple Municipal de juliol 2019

Ahir dilluns al vespre es va celebrar, a la sala de plens de l’Ajuntament de Martorell, la primera sessió del Ple Ordinari corresponent al mandat municipal per al període 2019-23. A la sessió es van aprovar les dues dates festives locals previstes per a l’any vinent: el 27 d’abril i l’1 de juny.

Les dates es van aprovar per unanimitat dels cinc grups polítics amb representació a l’Ajuntament en el present mandat: Junts per Martorell, Partit dels Socialistes de Catalunya, Movem Martorell, Esquerra Republicana de Catalunya i Ciutadans.

El regidor d’Hisenda i Règim Interior i Coordinador de l’Àrea Econòmica, d’Organització i Règim Interior, Lluís Amat, va argumentar que “el 27 d’abril serà el dilluns inclòs dins la Fira de Primavera, i l’1 de juny serà el dilluns de la Pasqua Granada”. Amat va afegir que “en aquest segon cas, acostumem a escollir el dia 15 d’agost, que coincideix amb la Festa Major, però el fet que l’any 2020 aquesta data coincideixi en diumenge fa que hàgim buscat aquesta alternativa”.

Un cop acordades les dues dates, aquestes seran traslladades al departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat.

Altres punts de la part resolutiva

La sessió va aprovar, per unanimitat, l’acta de la sessió anterior del passat 18 de juliol –el Ple Extraordinari per constituir el cartipàs municipal-.

També es va aprovar la proposta de la comprovació de l’Inventari General de Bens i Drets de la corporació amb data del 25 de maig de 2019, amb els 12 vots favorables de l’equip de govern de Junts per Martorell, els 4 del PSC, 1 de Movem Martorell i 1 de Ciutadans, i una abstenció del portaveu d’ERC –els regidors de Movem Xavier Sáez i d’ERC Soulimane Messaouidi no eren presents a la sessió-.

Finalment, el grup de Ciutadans va retirar una moció presentada per l’estudi de modificació de l’ordenança de mobilitat per a regular l’ús d’aparells elèctrics de mobilitat personal (VMP) –patinets, bicicletes i monocicles-. El motiu al·legat pel seu portaveu, Juan José Pérez, va ser “manca de temps per poder valorar l’esmena a la moció presentada per l’equip de govern, i perquè les línies que ens han presentat i que hem avaluat difereixen molt del nostre plantejament preventiu i li treuen totalment el sentit a la moció”.

Amb l’apartat de preguntes i precs va concloure la sessió del Ple Ordinari que, després de l’habitual aturada per vacances del mes d’agost, es reprendrà al setembre, com és habitual, el tercer dilluns no festiu: el dia 16, a partir de les 20.00h.

Ple Municipal de juliol 2019
Ple Municipal de juliol 2019