Arrenca el ‘Fem Xarxa, Fem Empresa’ amb una xerrada sobre la Reforma del RETA

957
Molí Empresa

Els vuit ajuntaments de la zona nord del Baix Llobregat -Martorell, Abrera, Castellví de Rosanes, Collbató, Esparreguera, Olesa de Montserrat, Sant Andreu de la Barca i Sant Esteve Sesrovires-, han aprovat les accions del programa supramunicipal ‘Fem Xarxa, Fem Empresa’ 2022-2023. S’adreça a les empreses i persones emprenedores del territori, a través d’accions formatives adaptades, tallers, consultories i assessoraments, tot incidint en la seva transformació digital per a adaptar-se a la nova realitat.

El programa preveu diferents accions per potenciar l’esperit emprenedor, dinamitzar el teixit empresarial, potenciar i reforçar les capacitats digitals de l’empresariat: sessions d’assessoraments especialitzats, consultories, networking empresarial, formacions i el tradicional concurs d’iniciatives empresarials, que enguany reformula les seves categories per adaptar-se també a la nova situació empresarial.

La vuitena edició arrencarà amb una xerrada sobre la ‘Reforma del RETA i les noves quotes d’autònoms‘, que es farà de manera telemàtica el 16 de novembre, de 15.00 a 16.30h, a càrrec de la consultora Yolanda Presa. Continurà amb la xerrada ‘Llei de la segona oportunitat, o com aconseguir el perdó dels deutes’, que es farà de manera telemàtica el dia 15 de desembre, de 10.00 a 13.00h, a càrrec del advocat Jaume Rocabert. L’objectiu és aclarir i explicar una llei força desconeguda, la Llei 25/2015, que permet a les persones i empreses amb problemes de solvència arribar a acords amb els seus creditors per aconseguir rebaixes i esperes en el pagament dels deutes i fins i tot, de donar-se els requisits legals i seguint unes pautes, arribar a obtenir el perdó judicial dels deutes.

Altres accions ‘Fem Xarxa, Fem Empresa’

D’entre les accions incloses al programa ‘Fem Xarxa, Fem Empresa’ destaca el 12è Concurs Iniciatives Empresarials Baix Llobregat Nord, destinat a premiar i reconèixer l’esforç emprenedor i l’activitat empresarial al territori Baix Llobregat Nord. En aquesta edició les categories del concurs són: ‘Millor empresa creada a partir de l’any 2020’, ‘Millor empresa en compromís amb l’eficiència energètica i la sostenibilitat’, ‘Millor idea jove de negoci’ i s’incorpora com a categoria del concurs la categoria ‘Millor empresa en relleu de negocis’. El termini de presentació de les candidatures s’obrirà el 12 de gener i finalitzarà el 17 de març de 2023.

A més, es farà la sessió ‘Assessorament econòmic financer per a persones emprenedores‘, exclusiu per a persones emprenedores que normalment ja tenen una idea de negoci, un pla de comunicació i màrqueting i una estratègia comercial, però que els falta suport especialitzat en la definició de l’apartat econòmic financer.

La sessió ‘Consultoria financera fiscal a empreses‘ assessorarà pimes, siguin autònoms o societats, que ja estan en marxa, tenen un mercat consolidat en creixement i aposten per la innovació i diversificació, però necessiten revisar o replantejar la seva part fiscal i financera per poder entrar en més inversions o expansions comercials.

Assessorament a empreses de 0 a 3 anys‘ servirà per a aconsellar empreses pimes, siguin autònoms o societats, que ja han iniciat activitats, però tenen moltes dubtes en diferents aspectes del pla d’empresa, com l’estratègia comercial i de màrqueting, l’ús de les TIC, etc. i necessiten un acompanyament personalitzat d’un expert.

La xerrada ‘Assessorament en transformació digital‘ anirà dirigida a empreses pimes, siguin autònoms o societats, que ja han iniciat activitats, amb l’objectiu d’impulsar la seva transformació digital per augmentar les possibilitats de sostenibilitat i èxit empresarial, integrant eines competitives digitals claus en la seva estratègia i maximitzant les oportunitats que la digitalització ofereix a les pimes per reactivar la seva activitat, millorant productivitat i competitivitat.

Resten pendents de concretar dues xerrades sobre ‘Transició energètica en nous models per atenuar costos i emissions’ i ‘Reducció del cost energètic’, per minimitzar costos degut al nou context que es troben les empreses de territori, que es duran a terme el primer semestre del 2023.

‘Networking per emprenedors i empreses de recent creació’ serà un punt de trobada de participants amb la finalitat de facilitar sinergies, compartir experiències i reforçar les idees i activitats que desenvolupen entorn a la transformació digital dels seus negocis. Data de realització encara per concretar.

Altres assessoraments‘ oferirà solucions per emprenedors i empreses com són la consultoria laboral, l’adequació de les empreses al Règim General de Protecció de Dades (RGPD), la protecció de marques i propietat intel·lectual etc…