Arrenca la formació ‘Socorrisme en instal·lacions aquàtiques’ amb una quinzena d’alumnes

873
Curs 'Socorrisme en instal·lacions aquàtiques'

Una quinzena de persones ha iniciat aquest dilluns el curs ‘Socorrisme en instal·lacions aquàtiques’ a les instal·lacions del Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner. La formació està subvencionada pel SOC i el Fons Social Europeu en el marc de la convocatòria d’accions de formació d’oferta adreçades prioritàriament a treballadors desocupats (FOAP 2022). A la presentació del curs ha assistit la regidora de Promoció Econòmica i Comerç, Rosa Cadenas, i el regidor d’Esports, Gerard Mimó.

Es tracta d’un Certificat de Professionalitat, és a dir, un títol que acredita a un treballador en una qualificació professional dins del Catàleg Nacional de les Qualificacions Professionals. Són emesos pel Servicio Público de Empleo Estatal (SEPE) o, per l’Administració Laboral de les Comunitats Autònomes, i tenen validesa a tot el territori nacional.

Els Certificats de Professionalitat estan composats per mòduls formatius i per un mòdul de pràctiques professionals. Un cop superats els mòduls corresponents a aquest Certificat de Professionalitat, el SOC és el responsable d’expedir el títol a instància de la persona sol·licitant.

El curs ‘Socorrisme en instal·lacions aquàtiques’ s’allargarà fins al 26 de juny i durarà 380 hores. Es faran mòduls formatius de 290 hores, natació, prevenció d’accidents en instal·lacions aquàtiques, rescat d’accidentats en instal·lacions aquàtiques, primers auxilis, pràctiques professionals no laborals (80 hores) i formació complementària (10 hores).

L’horari de la part teòrica, que es desenvolupa al Molí Fariner, serà els dilluns, dimecres i divendres, de 15.00 a 18.00h, i de la part pràctica, que es farà a les piscines municipals, tindrà lloc dimarts i dijous, de 15.00 a 19.00h.

‘Socorrisme en instal·lacions aquàtiques’ capacita per treballar de socorrista en piscines i parcs aquàtics amb la funció de vetllar per la seguretat dels usuaris de piscines i instal·lacions aquàtiques; prevenir situacions potencialment perilloses, i intervenir de manera eficaç en cas d’accident o emergència.

Els requisits per participar al curs eren que els alumnes estiguessin inscrits com a demandants d’ocupació (DONO) a l’Oficina de Treball del SOC (OTG), saber nedar, tenir el Graduat escolar, ESO o equivalent, prova accés a un Cicle Formatiu de Grau Mitjà o prova d’accés a la universitat +25 o +45. Qui no pogués acreditar la titulació mínima requerida, podia fer una prova d’avaluació de competències del nivell equivalent.