Tots els alumnes de Primària gaudeixen de teatre en anglès al Centre Cultural

375
Teatre escolar. Foto: Dani Garrido

Un total de 1.817 alumnes, tots els que cursen Primària als centres educatius de Martorell, passen durant aquesta setmana pel Centre Cultural per assistir a representacions teatrals en llengua anglesa. Aquesta activitat s’inclou dins del 34è Cicle de Teatre Escolar que organitza l’Ajuntament amb la col·laboració de l’Aula de Teatre.

L’activitat es duu a terme des del curs 2012-13 i la coordinen les regidories d’Ensenyament i de Cultura. “El principal objectiu és reforçar l’aprenentatge de l’anglès entre l’alumnat de casa”, com explica la coordinadora d’arts i cultura educatives 360, Alícia Zamora. “Entenem que pot contribuir a millorar les competències en anglès de l’alumnat”.

Alhora, considera que “suposen una oportunitat de veure la llengua en viu, contextualitzada i en situacions concretes. Per tant, són una oportunitat d’entendre que el seu ús va molt més enllà del que seria l’estrictament acadèmic”.

Alícia Zamora, coordinadora d'arts i cultura educatives 360

Les sessions van càrrec de les companyies Theatre4Schools i JumpingDucks. Jordi Morera, responsable de l’Aula de Teatre, apunta que “són formades per professionals del món del teatre, tenen l’anglès com a idioma nadiu i fa molts anys que treballen amb nosaltres, tot i que en cada cicle plantegen temàtiques diferents per a fer les obres més divertides i amenes als alumnes i també al professorat”.

Jordi Morera, coordinador de l'Aula de Teatre

Les obres s’acompanyen d’un dossier pedagògic que es treballa a l’aula, i plantegen “temàtiques diferents, que giren a l’entorn de contes populars o llegendes adaptades a la realitat. Per exemple, hi ha canvis de rols entre personatges masculins i femenins, anul·lació de violències per fer veure la importància de l’empatia i l’amistat, i voluntat de fer participar el públic tant a l’escenari com a les butaques”, diu Morera.

Jordi Morera, coordinador de l'Aula de Teatre

Les sessions se celebren el dilluns, dimarts, dijous i divendres d’aquesta setmana, a les 09.30 i a les 11.00h. És previst que hi assisteixin els 1.817 alumnes de Primària. “En els altres dos torns de teatre que inclou el cicle durant tot l’any, s’hi afegeixen els alumnes d’educació infantil, fet pel qual arribem a 2.546 infants que hi assisteixen”, afegeix Jordi Morera.

Jordi Morera, coordinador de l'Aula de Teatre

El cicle s’ofereix, per primer cop, de forma totalment gratuïta per als alumnes de Primària. Vol apropar les arts escèniques als més joves i contribuir al seu itinerari formatiu a través d’espectacles dirigits a la seva edat i etapa escolar.