Arriba la 1a Fira del Còmic i Manga dissabte a El Progrés

351
Foto: Pixabay

Els amants del còmic i del manga tenen dissabte, 10 de juny, una cita a Martorell. El recinte d’El Progrés (carrer del Mur, 64) acollirà la 1a Fira del Còmic i Manga, organitzada per l’entitat, amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura, Còpies Martorell i Tot és possible Events & Music.

Des de les 10.00 i fins les 14.00h, l’espai es poblarà de tallers, col·loquis, parades de còmics i merxandatge, signatura d’autors, concursos i concert. Per accedir-hi, caldrà adquirir l’entrada a Còpies Martorell o bé en la mateixa matinal a la taquilla del recinte, al preu de 3 euros.

Cristina Ramírez n’és la coordinadora i en destaca els tallers: “Un porta per nom ‘Fes el teu propi Daruma’, a càrrec de l’Espai Daruma’. L’altre, és el d’Iniciació del còmic manga’ amb Cristina Triana, autora de Starman, de l’Editorial Sapristi, i de l’Escola Joso”. Duraran 90 minuts i el seu preu serà de 10 euros, reservant els tiquets a Còpies Martorell.

Cristina Ramírez, organitzadora de la 1a Fira del Còmic i Manga de Martorell

També hi seran els integrants de l’Espai Daruma i de l’Escola Joso; els personatges de Cosplays que van guanyar el Word Cosplays Summit a Espanya, amb qui els visitants es podran fer fotos; un concert de Víctor Martínez, pianista de la formació Doctor Prats; el sorteig d’un taller de japonologia i d’altres materials. Al final, explica Ramírez, hi haurà “un col·loqui amb els autors Marc Bernabé, Oriol Estrada i Cristina Triana”.

Cristina Ramírez, organitzadora de la 1a Fira del Còmic i Manga de Martorell

A l’interior del recinte hi haurà expositors i botiguers que venen còmics i manga, figures, regals, samarretes, llibres i resta de merxandatge. A més, alguns autors baixllobregatins explicaran i firmaran la seva obra.

Cristina Ramírez, organitzadora de la 1a Fira del Còmic i Manga de Martorell

La cita ha comptat amb l’ajuda de l’Oriol Estrada, qui organitza el Saló del Manga de Barcelona i qui porta l’Escola Daruma. Pretén atraure “tant els joves com els grans, ja que entenem que hi ha aficionats al còmic i al manga de totes les edats, i que sempre estan disposats a fer concursos, tallers i activitats”, diu Ramírez. Espera que “en una propera edició es pugui fer una Fira de tot un dia de durada”.

Cristina Ramírez, organitzadora de la 1a Fira del Còmic i Manga de Martorell

A excepció dels tallers i del col·loqui, les activitats es faran “a l’aire lliure i respectant les distàncies de seguretat i els protocols Covid-19”. Durant la celebració del col·loqui, “s’anunciaran les bases per al 1r Concurs de Còmic de Martorell amb dues categories: de 12 a 17 anys i de 18 a 25”. L’entrega de premis serà el proper octubre.