Tornen els Pressupostos Participatius, que inclouran propostes d’àmbit social

558

L’Ajuntament de Martorell ha posat en marxa, des d’aquest dilluns, els Pressupostos Participatius 2021, que tornen després de l’absència de l’any passat. La Regidoria de Participació aposta per incorporar una vessant més social a la convocatòria i ampliar les temàtiques de les propostes que podrà formular la ciutadania per millorar Martorell. Les que superin els criteris de valoració tècnica, se sotmetran a votació.

La maquinària dels Pressupostos ja ha arrencat amb la primera fase de presentació de propostes. Entitats i ciutadania ja poden formular les seves idees per millorar Martorell al web decideix.martorell.cat o bé presencialment a l’Oficina dels Pressupostos Participatius d’El Círcol. Hi haurà temps fins al 28 de juny.

La regidora de Participació, Igualtat, Infància, Adolescència i Cooperació, Belén Leiva, valora com a “molt positiu recuperar els Pressupostos” i les seves novetats: “Degut a la pandèmia, a com ens ha afectat, a com ens pot seguir afectant i a la voluntat de donar-hi solució, inclourem idees de caire social”. Per tant, les propostes formulades aniran més enllà de les referides a inversions.

Belén Leiva, regidora de Participació de l'Ajuntament de Martorell

Leiva destaca una altra novetat: “Les persones que, malgrat no estar ja empadronades a Martorell hi continuin vinculades d’alguna manera a través d’associacions, també podran presentar propostes”. Una manera d’integrar “persones que mantenen el vincle amb la població i el sentiment de voler millorar-lo”.

Belén Leiva, regidora de Participació, Igualtat, Infància, Adolescència i Cooperació

La segona fase, del 29 de juny al 15 de setembre, serà de valoració tècnica de les propostes i de la seva reformulació, si s’escau. Finalment, la tercera serà la de votacions, des de l’1 d’octubre a l’1 de novembre (ambdós inclosos).

Belén Leiva, regidora de Participació, Igualtat, Infància, Adolescència i Cooperació

Paral·lelament a aquest procés participatiu adreçat a majors de 16 anys, també es faran els Pressupostos Participatius dels Infants i dels Adolescents. La regidora explica que “és tot un hàndicap organitzatiu, perquè hi ha un acte molt important per als infants, que és el dia de la votació conjunta. Fer-ho ara a finals de curs hagués estat molt complicat, així que hem decidit que durant el primer trimestre del proper curs s’elaborin les propostes a l’escola i que es presentin més endavant. Si és possible, a l’abril podríem fer la votació tots junts”.

Belén Leiva, regidora de Participació, Igualtat, Infància, Adolescència i Cooperació

Als Pressupostos Participatius dels Infants hi participen els alumnes de 4t, 5è i 6è de totes les escoles, mentre que als dels adolescents hi prenen part alumnes de 1r a 4t d’ESO.