‘Vaig ser pròsper’, estrenada a la Nau 2, guanya el Premi BBVA de Teatre 2021

243
Projecte Ingenu recull Premi BBVA Teatre. Foto: ACN

L’espectacle Vaig ser pròsper de Projecte Ingenu ha estat el guanyador del Premi BBVA de Teatre 2021, convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC) amb el suport de BBVA. L’obra es va representar el passat 2 de maig a la Nau 2 de Ca n’Oliveres, en el marc de la Fira de Primavera de Martorell, i ha estat l’escollit entre més d’un centenar de propostes presentades.

Projecte Ingenu gaudirà d’una gira per Catalunya, valorada en 20.000 euros i que inclou la programació de l’obra al Festival Temporada Alta 2021. El veredicte s’ha donat a conèixer aquest dilluns, 7 de juny, en el marc de la gala final del certamen, celebrada a L’Atlàntida de Vic.

L’última gran obra de Shakespeare, La Tempesta, serveix com a punt de partida a Projecte Ingenu en l’obra per a una exploració de la naturalesa de la senectut humana. El jurat n’ha destacat “la valentia i el risc d’una posada en escena atrevida i complexa. Un treball escènic amb precisió i coordinació, i un fil dramatúrgic soterrat que traspua estèticament al llarg de l’obra”.

El jurat estava format per l’actriu Mireia Aixelà; la representant de l’AADPC i actriu, Ariadna De Guzman; el programador de L’Atlàntida de Vic, Ramon Ferrer; la representant de Temporada Alta, Laura Iglesias; i el director del Premi BBVA de Teatre, Joan Roura.

Vaig ser pròsper ha estat l’obra escollida entre les finalistes, entre les quals també hi havia Suicide notes de Marc Caellas & David G. Torres; Orbital de la Cia. Farrés Brothers; Una galaxia de luciérnagas d’Aina Tur; i Ramon de Mar Monegal i Francesc Ferrer. Totes aquestes obres es van representar a diferents municipis catalans, entre ells Martorell, durant els mesos d’abril i maig.

La resta de guardons

L’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC) ha concedit els premis a millor interpretació a Anna Alarcón, actriu de l’obra Una galaxia de luciérnagas, i a Francesc Ferrer, actor de Ramon. La millor direcció ha estat per a Marc Chornet, de Vaig ser pròsper.

Enguany, a més, l’organització també ha fet un reconeixement especial a l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya per “la lluita i treball incansable durant quaranta anys i concretament pel suport donat durant la crisi del sector teatral a causa de la pandèmia”.

En aquest sentit, el president de la Fundació Antigues Caixes Catalanes, Jaume Ribera, ha subratllat la tasca de l’entitat “per lluitar per la professió de totes les persones que s’hi dediquen” però també “per posar en valor a tots els professionals que de manera incansable continuen treballant tot i les incerteses de cada moment”.

Durant l’entrega dels guardons, el director de Zona de BBVA a Osona, Daniel Guardiola, ha posat l’accent en “la important funció de la cultura”, que és alhora “un dels sectors més castigats per la pandèmia”. “Per això pensem que és molt necessari continuar fent costat a projectes culturals com aquest Premi i ajudar que la cultura arribi arreu”, ha afegit.