Arriba una Cavalcada dels Reis d’Orient que retorna al recorregut habitual

2572

Aquest dimecres és temps per a una de les cites festives més destacades a casa nostra, la Cavalcada dels Reis d’Orient. Després de les modificacions dels dos darrers anys -a causa de la retransmissió de TV3 i de la pandèmia-, la cita retorna al format i recorregut habituals pels carrers de Martorell. L’organització insisteix en que sigui un esdeveniment segur, demanant l’ús obligatori de les mascaretes, el manteniment de la distància de seguretat entre bombolles de convivència i la higiene de mans.

Fins a 22 carrosses i conjunts desfilaran per carrers i places en l’arribada de Ses Magestats, en un acte organitzat pel Patronat de la Cavalcada de Reis, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Martorell. Tot és previst que comenci, a les 17.15h, al pont del Diable amb diverses activitats festives i moltes sorpreses, culminades amb l’aparició dels Reis d’Orient des del capdamunt del pont, cap a les 18.15h.

Des del pont del Diable, Melcior, Gaspar i Baltasar, acompanyats de la Fada Estel, el Patge Viu Viu, el Procònsul Romà i la resta de personatges, faran un recorregut pels carrers i places. Així, des del passeig del Quarter, tots plegats continuaran cap a la plaça de la Creu; Pere Puig, Anselm Clavé, plaça de la Vila -amb la pujada a l’Ajuntament i la recepció per part de les autoritats-; Francesc Santacana; Pont d’Anoia, Pau Claris; Fèlix Duran i Canyameres; Sant Antoni Maria Claret; Doctor Francesc Massana; Pintor Fortuny; Puig del Ravell; Mossèn Jacint Verdaguer i la rambla de Les Bòbiles, comenta el president del Patronat de la Cavalcada de Reis, Xavier Vila.

Xavier Vila, president del Patronat

El Patronat preveu que enguany la comitiva arribi abans a la rambla de les Bòbiles, el punt final. La previsió per a aquest punt seria al voltant de les 20.30h o 20.45h, ja que per seguretat, els Reis no s’aturaran durant la desfilada anterior a pujar als trons per rebre les darreres cartes.

La principal novetat serà “una nova carrossa, la del Rei Melcior. Serà espectacular, dins la línia de la del Patge Viu Viu de fa dos anys, i tindrà elements en moviment. Creiem que a la gent li agradarà”, diu Vila.

Xavier Vila, president del Patronat

Les previsions meteorològiques per dimecres semblen favorables, tot i que l’organització ha previst que, en cas que no es complissin i hi hagués pluja intensa, l’activitat se substituiria per la rebuda a Ca n’Oliveres, similar a la de l’any passat.

Ràdio Martorell retransmetrà la Cavalcada des de les 17.30h, a través d’un programa especial que comptarà amb connexions d’ambient des de diferents punts del trajecte.