Bastoners de 7 colles participen a la 1a Festa Bastonera de Martorell

2241
1a Festa Bastonera de Martorell
Un centenars de dansaires han participat a Festa Bastonera de Martorell

Martorell ha celebrat, aquest diumenge, la 1a Festa Bastonera organitzada per l’Esbart Dansaire. Les colles participants es van concentrar a l’Escola Mercè Rodoreda abans d’iniciar el cercavila que els va portar fins al passeig del Quarter, on van participar a la inauguració de l’exposició ‘La Caserna de la Festa’.

La 1a Festa Bastonera va comptar amb la participació dels  Ceballuts de Sant Feliu, els Bastoners d’Esplugues, els Bastoners de Roquetes, els Bastoners del Casc Antic (Barcelona), els Bastoners del Clot (Barcelona), els Bastoners de Gelida i els Bastoners de Martorell. Les diferents colles van mostrar les seves respectives danses. La cap de colla de l’Esbart Dansaire, Mercè Morera, explicava que “hi ha un grup de bastoners que ara estan molt animats i ens hem arriscat a fer la primera festa bastonera. La nostra idea és fer-la fixa. Totes les colles convidades han respòs molt bé i hem fet una diada amb molta il·lusió”.

Mercè Morera, cap de colla de l'Esbart Dansaire de Martorell

La cercavila bastonera sortia de l’Escola Mercè Rodoreda i passava per l’avinguda del Camí Fondo, el carrer de Joan Maragall, la rambla de Les Bòbiles, la plaça del Vi, el carrer de Lluís Gaya, el carrer del Pintor Sert, el passeig de Catalunya, el carrer de Fèlix Duran i Cañameras, el carrer de Pau Claris, la plaça del Portal d’Anoia, la plaça de l’Església, el carrer de Francesc Santacana, la plaça de la Vila, el carrer d’Anselm Clavé, la plaça de les Germanes Maestre, el carrer de Pere Puig, la plaça de la Creu i arribant al passeig del Quarter.

Davant del Centre d’Interpretació del Patrimoni Històric La Caserna, totes les colles participants van fer la ballada final de la festa i se’ls va obsequiar amb una placa commemorativa que van rebre de mans del primer tinent d’alcalde de l’ajuntament, Adolf Bargués; del director general de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Cultural de la Generalitat, Lluís Puig i dels regidors de govern Sergi Corral, Cristina Dalmau, Míriam Riera i Núria Canal.

1a Festa Bastonera de Martorell
Bastoners de Gelida actuen davant La Caserna