Blai López, el Billy Elliot martorellenc, protagonista de la contraportada d’El Periódico

1537

Blai López Sánchez és a punt de complir els 13 anys i amb només 6 va començar a formar-se com a ballarí en diferents disciplines, primer a Martorell i després a Olesa. Al setembre, començarà a estudiar segon d’ESO a l’Institut del Teatre de Barcelona. El jove martorellenc ha obtingut aquest any la Medalla d’Or en les proves de dansa clàssica que realitza la Royal Academy of Dance de Londres.

Què suposa per tu aixecar-te i veure que surts a la contraportada d’El Periódico de Catalunya?

És molt divertit, m’ha agradat molt l’experiència. Posa tot el que jo volia expressar.

Quan et vas interessar pel ball?

Als sis anys vaig començar a ballar. Primer vaig començar a ballar a casa i els meus pares es van adonar que m’agradava molt i em van preguntar si volia anar a una escola més professional per formar-me més. Ara estudio a una escola d’Olesa, em van acollir molt bé i he après moltes coses.

Quines disciplines hi estudies?

Clàssic, contemporani, jazz i hip hop.

Quins projectes de futur tens?Img 20160706 wa0008

Em vaig apuntar a les proves d’accés per entrar a l’Institut del Teatre per començar la meva carrera de ballarí. Vaig fer les proves durant tres dies, amb un jurat davant, i em van acceptar. Aquest curs faré segon d’ESO i primer de Dansa a l’Institut del Teatre.

L’any passat i l’anterior vas obtenir la Medalla d’Argent de la Royal Academy of Dance de Londre i enguany la d’Or.

Cada any venen els examinadors de la Royal Academy of Dance de Londres. En el meu cas, cada divendres vaig a la meva escola a practicar uns exercicis concrets que són els que ens faran fer quan vinguin els examinadors de Londres. Els examinadors ens valoren i ens donen les notes.

Fins on voldries arribar?

A ballar dalt d’un escenari amb una companyia de dansa, tot i que sé que cal molt d’esforç i sacrifici.

T’agrada que et comparin amb el Billy Elliot?

Molta gent em diu que hi ha semblances amb el Billy Elliot, però hi ha una gran diferència i és que el pare del Billy Elliot no volia que el seu fill ballés i l’apunta a fer boxa. En canvi els meus pares m’han donat tot el suport i els hi estic molt agraït.